21 / 05 / 2024

Joshua Tree Ulusal Parkı çöl ev

Joshua Tree Ulusal Parkı çöl ev

Güney Kaliforniya’nın en yüksek çölünde bulunan Joshua Tree Ulusal Parkı’ndaki şaheser ev, yapısı betonarme fakat görünüşüyle Amerika’nın güneybatısına yayılmış Kızılderili evlerini andırıyor..

Karabağlar Ulusal Kent Meydanı Tasarım Yarışması'na yoğun ilgi!

İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından başlatılan Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na yoğun ilgi geldi. Yarışmanın birincisine 75 bin TL ödül verilecek.

Ulusal Ulaştırma Ana Planı 2018'de hazır!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2035 vizyonu için Ulusal Ulaştırma Ana Planı hazırlanıyor. Plan, 2018 yılından itibaren uygulamaya geçirilecek.

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması başlıyor!

TOKİ ve Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen Ulusal Mimari Fikir Yarışmalarının 2. si “Mahalle” teması ile 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması düzenleniyor.

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak!

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak. Şirket bonoları, devlet tahvilleri, risk fonları, uzun dönemli altyapı, sanayi, gayrimenkul yatırımları ve ABD devlet tahvilleri CIC fonunun yatırımları arasında yer almaktadır.

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi!

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi.

Double Tree by Hilton Elazığ açıldı!

Double Tree by Hilton Elazığ’ın açıldı. Elazığ’daki otel, 11 Double Tree by Hilton otelinin arasında yerini aldı. Otel 110 odaya sahip.

4. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi Swiss Otel'de!

4. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi gerçekleşiyor. Kongre, 23 Şubat Perşembe günü Swiss Otel İstanbul'da yapılacak.

4. Ulusal Mimari Koruma Sempozyumu 22 Eylül'de!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 22-23 Eylül 2017 tarihlerinde yapılması planlanan 4. Ulusal Mimari Koruma ve Uygulamaları Sempozyumunun hazırlık çalışmaları için ön toplantı yapıldı.

4.Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 23 Şubat'ta!

Türkiye gündeminin son yıllardaki en önemli konu başlıklarından biri olan kentsel dönüşüm bu yıl 4.'sü düzenlenen Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde masaya yatırılacak.

Balıkesir'e Hilton Duble Tree Hotel geliyor!

KGM GROUP çatısı altında faaliyet gösteren KGM İnşaat bu ay içerisinde Balıkesir Hilton Duble Tree Hotel'in temelini atacak.

Ata GYO'nun Uzun Vadeli Ulusal Notu revize edildi!

Ata GYO'nun ‘Planlanan Tahvil İhraçlarının' dönemsel gözden geçirilme sürecinde Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu BBB (Trk)/Stabil olarak, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu'nu ise BBB-/Stabil olarak yukarı yönlü revize edildi.

Nef Bodrum'un işletmesini Banyan Tree üstlendi!

Dünyaca ünlü zincir marka Banyan Tree Türkiye’ye geliyor. Singapurlu otelci, Bodrum’da Nef’in 120 milyonluk yatırımla inşa edeceği lüks otelin 25 yıl işletmesini üstlendi.

8. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu gerçekleşti!

ÇATIDER tarafından, 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde düzenlenen “8. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu” gerçekleşti. Sempozyumda, sektördeki gelişmelere ve akademik çalışmalara yer verildi.

Joshua Tree Ulusal Parkı çöl ev Haberi

Joshua Tree Ulusal Parkı çöl ev

Güney Kaliforniya’nın en yüksek çölünde bulunan Joshua Tree Ulusal Parkı’ndaki şaheser ev, yapısı betonarme fakat görünüşüyle Amerika’nın güneybatısına yayılmış Kızılderili evlerini andırıyor.


Bu yapıyı görkemli kılan elbette ki konumu. Evin sahibi Bev ve Jay Doolittle, Joshua Tree Ulusal Park’ındaki 10 dönümlük arazilerini organik mimariler konusunda uzman olan Ken Kellogg’a göstererek onu projeye ikna etmeye çalışmışlar...



Çift, 80’lerin sonunda projeye başlamış, Kellogg’a da, projeye davet etmek adına bir mektup yollamışlar. Mimara verilen özgürlük, projenin sonunda gözle görülür şekilde belli olmuş. Yapı, vahşi formuna rağmen hem çevreyle hem de kendi içinde oldukça uyumlu…




Bu iş tamamen bir mimarın hayal dünyasını zincirlerini kırmasının ürünü sayılabilir. Şaheserin sahibi Ken Kellogg, ‘Gerçek sanat eseri, planları kenara koyup içinizdeki çıkarmak ile yaratılır...




Zaten kendinizce yorumlayıp yaratmak...