05 / 05 / 2024

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi, İBB tarafından revize edildi. Buna göre projede martı formunda tasarlanan iskele kaldırılmasına, klasik terminal binalar inşa edilmesine karar verildi.

Edremit Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi geliyor!

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın en önemli seçim vaatlerinden olan Şehit Hamdi Bey Meydanı Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi hayata geçiriliyor...

Şişhane Meydanı düzenlemesi görenleri şaşkına çevirdi!

Şişhane Meydanı’nda bir süredir süren meydan düzenleme çalışması geçtiğimiz aylarda tamamlandı, ortaya çıkan manzara görenleri şaşkına çevirdi.

Martı figürünün iptal edildiği Kabataş'ta çalışmalar yeniden başladı!

İstanbul'da "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi"nde çalışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan revize işleminin ardından yeniden başladı.

Kabataş Martı Projesi'nde planlar değişti!

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi, İBB tarafından revize edildi. Buna göre projede martı formunda tasarlanan iskele kaldırılmasına, klasik terminal binalar inşa edilmesine karar verildi.

Kabataş Martı Projesi'nde son durum havadan görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın incelemelerde bulunduğu Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi (Martı) projesinin son durumu havadan görüntülendi. 

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi'nde son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Martı Projesi alanında incelemelerde bulundu. Erdoğan'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Mispah Demircan'da eşlik etti. 

Kabataş Martı Projesi devam ediyor!

Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi, İBB Meclis toplantısının gündemine getirildi.

İBB: Kabataş Martı Projesi iptal edilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Martı Projesi’nin iptal edildiğine dair haberlere açıklama yaptı. Açıklamada “Kabataş Meydan Düzenlemesi iptal edilmemiştir, en kısa sürede tamamlanacaktır” ifadeleri yer aldı.

Kabataş Martı Projesi tüm hızıyla devam ediyor!

Martı Projesi olarak bilinen ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi’ projesi inşaatı, yeni ihalesinin yapılmasıyla kaldığı yerden devam ediyor.. 

Kabataş Martı Projesi'nde son durum!

KABATAŞ’ta ’martı’ şeklinde tasarlanması sebebi ile  kamuoyunda ’Martı Projesi’ olarak bilinen "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi" projesi inşaatı, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan kara bölümüne henüzizin çıkmadığı için durdu.

Kabataş Martı Projesi 2018'in sonunda açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Martı Projesi' olarak bilinen Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi hakkında bilgi verdi. Açılış tarihi olarak 2018'in sonunu işaret eden Topbaş, projenin trafiği rahatlatacağını belirtti.

Kabataş Martı Projesi için ÇED Raporu gerekli değil!

İBB, Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkez" projesiyle ilgili 'ÇED Raporu gerekli değildir' belgesi alındığını, tarihi yapıların zarar gördüğü ve çalışmaların durdurulduğu iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi 2 ayda tamamlanacak!

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak.

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi Haberi

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi

İstanbul’da ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi’ İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından revize edildi.

Martı kalktı, klasik binalar geldi

Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre, Mimar Hakan Kıran’ın ‘martı’ formunda tasarladığı ve eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş döneminde çalışmalarına başlanan ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi’nde yeni düzenlemeye gidildi. Kamuoyunda ‘Martı Projesi' olarak bilinen projede deniz kısmı tamamlanırken, Anıtlar Kurulu yeraltı kısmıyla ilgili kazıların Müzeler Müdürlüğü ile yürütülmesini önerdi. Bu nedenle çalışmaların uzayacağı gerekçesiyle proje revize edildi. Yeni düzenleme kapsamında projeye adını veren ve ‘martı’ formunda tasarlanan iskele kaldırıldı. Bunun yerine Osmanlı tarihi ve geleneksel mimariden esinlenen klasik terminal binaları inşa edilecek.

Metroyla entegre

Revize edilen yeni projenin ilk etabında şehirlerarası bir adet terminal binası ve şehir hatları seferleri...