07 / 05 / 2024

kaç maden sahası aramalara açılacak

kaç maden sahası aramalara açılacak

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren toplam 165 adet maden sahasını aramalara açacak.

29 ilin yüzde 67'sine maden ruhsatı verildi!

Ülke topraklarının yüzde 67'si maden sahası oldu. İncelenen 29 ilde toprakların yüzde 67'sinin madenler için ruhsatlandırıldığı ortaya çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıkladı! 212 maden sahası ihale edilecek...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında, kapalı teklif ve açık artırma usulü ile ihaleye çıkılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

O ilden milyonlarca dolarlık altın çıkarılacak! Tüm gözler cuma gününe çevrildi!

Heyecanla karşılanan altın rezervi bulunmasında yeni gelişme bir yaşandı. Bilecik Söğüt'te GÜBRETAŞ'a ait maden sahasında bulunan 109 ton altın yani 3,5 milyon ons altın keşfinde beklenen tarih için geri sayım başladı. İşte detaylar...

Worldbiz Enterprise İnşaat Maden Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Worldbiz Enterprise İnşaat Maden Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi Kağıthane’de   10 bin TL sermaye bedeli  ile  Md Muzahıd Hossaın  ve Rıduanul Alam tarafından kuruldu.

İzmir Bayındır'da tarım arazilerine maden ocağı yapılacağı iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayındır ilçesinde tarım arazilerine kum-çakıl ocağı ve maden sahası yapılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

284 maden sahası ikinci defa ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG),hukuki süreçleri sona eren ve daha önceki ihalelerine müracaat olmayan 284 adet maden sahasını ikinci defa ihaleye açacak...

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

Kanal İstanbul için arkeoloji raporu: Tarihi yapılar başka yere taşınsın!

Kanal İstanbul'un, ÇED süreci için hazırlanan arkeoloji raporunda 'Proje sahası içerisinde kalan ve inşaat faaliyetleri ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi köprü, tarihi yol, korugan, tabya gibi yapıları Hasankeyf’te olduğu gibi koruma, bir başka yere taşıma' önerisinde bulunuldu.

60 ilde 500 maden sahası ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Türkiye’nin yerli kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için başlattığı ‘Milli Enerji ve Maden Politikası’ kapsamında bu yıl 2019 maden sahası ihale edilecek. 

Bu yıl 2 bin 19 maden sahası ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu yıl 2 bin 19 maden sahasını ihale edecek. İlk çeyrekte 419 sahayı ihale eden MAPEG, 1 Temmuz’da ise 60 ilde 500 maden sahası için ihaleye başlayacak.

TMSF Adularya Enerji'yi satıyor!

TMSF, Naksan Holding bünyesindeki Adularya Enerji'yi satışa çıkırıyor. Kurumun 31 arsası ve maden sahası 1.4 milyar TL'ye satılacak.

ÖİB, EÜAŞ’a ait maden sahasını özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı EÜAŞ’a ait maden sahasını "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile özelleştiriyor..

İBB'den kaçak hafriyat dökümüne ceza!

Kentsel dönüşümün hızla sürdüğü İstanbul'da 14 resmi hafriyat sahasından 7’sinin kapasitesi doldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma Müdürlüğü, kaçak döküme verilen ceza oranlarını açıkladı.

kaç maden sahası aramalara açılacak Haberi

kaç maden sahası aramalara açılacak


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, 165 adet maden sahasını ihale etmek üzere aramalara açacak.


Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren toplam 165 adet maden sahasını aramalara açacak. Bu sahaların koordinat dökümleri, alanlarını ve ihale tarihlerini içeren listeler, Maden İşleri Genel Müdürlüğü ve Genel Müdürlük internet sayfasında en az iki ay süre ile ilan edilecek.

Bu sahalar için başvurular sahanın ihalesinin yapılacağı tarihte ve saat 13.30-14.00 arasında Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Konferans Salonunda İhale Komisyonuna doğrudan yapılacak. Posta veya diğer yollardan yapılan başvurular geçersiz sayılacak.


İhale teminatı ihale bedelinin yüzde 20'sinden az olmayacak


İhale teminatı teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20'sinden ve taban ihale...