18 / 05 / 2024

Kadastral yollar

Kadastral yollar

Kadastral harita, bir bölgedeki tüm arsa ve binaların haritası olarak karşımıza çıkıyor. Harita, kadastro kayıtlarının parçası olma niteliği taşıyor. Peki haritalarda belirtilen kadastral yol nedir?

Başakşehir Altınşehir ve Güvercintepe mahalleleri imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Altınşehir ve Güvercintepe Mahallelerinde Muhtelif Parseller Arasında Kalan Kadastral Yolların Açılması ve Yol İstikametinin Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Türk Hava Yolları, Avea ile birlikte Discover İstanbul mobil uygulamasına imza attı!

Avea, Türk Hava Yolları (THY) ile işbirliğine giderek, İstanbul hakkında en doğru ve güncel bilgiye en kolay şekilde erişimi sağlamayı hedefleyen “Discover Istanbul” mobil uygulamasına imza attı...

Doğalgaz ve elektrikte tasarruf etmenin yolları!

Tüketicilerin, yüzde 9 oranındaki elektrik ve de doğal gaz zammından, evlerinde uygulayabilecekleri bir kaç tasarruf yöntemiyle etkilenmemeleri mümkün. İşte Doğalgaz ve elektrikte tasarruf etmenin yolları...

Aydın Efeler'in yolları yenileniyor!

Efeler'in yollarına kış öncesi yenileme çalışmaları başladı. Aydın'ın Efeler Belediyesi Fen İşleri ekipleri, yaklaşan kış mevsimi öncesi ilçede bozuk olan yolların bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, köy yollarında düzenlemelere başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki bozuk yolların düzenlenerek asfaltlanması çalışmalarına Karacabey’de de start verdi. Altepe; Bursa ve ilçelerinde ana ve ara arterlerin yanı sıra köy yollarına kadar düzenlenmedik alan bırakmayacaklarını söyledi.

Karayolunda ekonomik alternatif: Beton yollar!

Gelişmiş ülkelerde 100 yıllık geçmişe sahip beton yollar ile Türkiye 10 yıl önce tanıştı. Hazır betonda söz sahibi olan ülkemizde beton yolların uzunluğu 20 kilometreyi bile bulmuyor...

Derince yolları asfaltlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köy yollarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Elden geçirilen yollar altyapı malzemeleri yenilenerek, yeniden yapılıyor. Derince’nin Omurlar ve Sofular köyleri arasındaki yolda sıcak asfalt çalışması yapıldı...

Antalya'da köy yolları ilk kez sıcak asfaltla buluştu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Menderes Türel’in talimatıyla Serik İlçesi’ne bağlı Kayaburnu, Karıncalı, Çanakçı, Berendi, Zırlan, Büyüş ve de Yanköy mahalleleri grup yolları sıcak asfaltla kapladı.

Serik köy yolları asfaltlandı!

Büyükşehir ekipleri, Başkan Menderes Türel ’in talimatıyla Serik İlçesi ’ne bağlı Kayaburnu, Karıncalı, Çanakçı, Berendi, Zırlan, Büyüş ve Yanköy mahalleleri grup yolları sıcak asfaltla kapladı

Aşırı Yağış Kocaeli'deki köy yollarına zarar verdi!

Sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, ilimizdeki birçok köy yolunu adeta çökertti. Köylerden işine veya işinden köyüne ulaşmak isteyen vatandaşlar yolların yağmur nedeniyle kullanılamaz hale gelmesinden dolayı zor anlar yaşadılar.

Türk Hava Yolları Trabzonspor'a sponsor oldu!

Trabzonspor, uzun yıllardır resmi sponsoru olan Türk Hava Yolları ile yapılan görüşme sonucu bir yıl boyunca Avrupa kupalarında oynayacağı maçlarda Türk Hava Yolları logolu forma ile sahaya çıkacak.

EMBARQ Türkiye, Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Geliştirme Çalıştay'ı düzenledi!

EMBARQ Türkiye Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, “ İstanbul’da Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Kılavuzu Projesi ” kapsamında Vizyon Geliştirme Çalıştayı ' nı 15 Eyül 2014 tarihinde düzenledi...

Karşıyaka Belediyesi görme engelli yollarını yeniliyor!

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi projelere devam ediyor. Belediye ilçe genelindeki, hissedilebilir görme engelli yollarını yenilemek ve sayılarını artırmak için çalışma başlattı.

Kadastral yollar Haberi

Kadastral yollar

Kadastral yol nedir?

Kadastral harita, bir bölgedeki tüm arsa ve binaların haritası olarak karşımıza çıkıyor. Harita, kadastro kayıtlarının parçası olma niteliği taşıyor. 


Tapu dairesindeki kayıtlı mülklerin konumu ve sınırların resmî kanıtı sayılıyor. Haritada arsaların sınırları ve kayıt numaraları, belediye sınırları, binalar ve arazinin kullanım amacı kaydedilebiliyor. Peki kadastral yol nedir? Hangi yollar kadastral yoldur?


Kadastral yollar..

Kadastral yol, imar planı olmayan bölgelerde kadastro haritalarındaki kimsenin mülkiyetinde olmayan alanlara deniyor. İmar planı yapıldığında söz konusu planlar genellikle bu yollara göre oluşuyor.


İmar Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümlerine göre kadastro parsellerinde yapılan uygulamalarda yeni oluşan imar parsellerinin yola cephesinin bulunması gerekiyor. 


Buna karşın yola cephesi olmayan imar parseline yol cephesi sağlanmadıkça, ilgili parsellere yapısız iken yapılı hale gelmeye yönelik olarak yapı ruhsatı verilmiyor.



Kadastral yola cephesi olmayan...