18 / 05 / 2024

kadastro birleştirme işlemleri

kadastro birleştirme işlemleri

Kadastro çalışmalarında taksim sebebiyle ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelik 28 Ekim 1987 tarihinde 19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları ve yapılan değişiklikler..

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Servet GYO ve Deks Yatırım'ın birleşme işlemleri tescillendi!

Servet GYO'nun Deks Yatırım A.Ş. ile "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" işlemine ilişkin İstanbul Ticaret Odasına yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı ve tescil işlemi tamamlandı. Bu işlem sonucunda Deks Yatırım A.Ş. tüm borç ve alacakları ile birlikte küll halinde Servet GYO'ya devroldu.

İhlas Gayrimenkul'ün birleşme işlemleri tescil edildi!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısında gündemde yer alan birleşme işlemi genel kurul tarafından onaylandı ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2019 tarihinde tescil edildi.

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ile İhlas İnşaat Holding birleşiyor!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme Ve Ticaret A.Ş ile İhlas İnşaat Holding birleşiyor. Şirketlerin birleşme işlemleri için gerekli çalışmalara ve hukuki işlemlere başlanılmasına karar verildi. 

İhlas Gayrimenkul'ün yeni pay alma hakkı işlemleri tamamlandı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin 29 Kasım 2017 tarihinde başlayan yeni pay alma hakkı kullandırılması işlemleri dün tamamlandı. 

Tapu birleştirme harcı 2017!

Tapu birleştirme işlemi olan tevhit işlemi; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması işlemi olarak tanımlanıyor.

İş GYO ile TSKB GYO'nun birleşme işlemleri devam ediyor!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İş GYO ile TSKB GYO'nun birleşme işlemleri bildirisi yayınlandı.

İfraz işlemleri 2016!

Birden fazla taşınmaz malın tapusu nasıl birleştirilebiliyorsa, aynı şekilde tek bir taşınmaz malın tapusu da birden fazla tapuya bölünebiliyor. Peki, ifraz işlemleri 2016 nelerdir? İfraz işlemi nasıl yapılır?

Tapu birleştirme harcı 2016!

Tapu tevhit işlemi; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması için yapılıyor. Peki, tapu birleştirme harcı 2016 ne kadar?

Tapu tevhit masrafları 2016!

Tevhit işlemi ile iki veya ikiden fazla tapu birleştirilerek tek tapu olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. İşte tapu tevhit masrafları 2016..

Tevhit harcı 2016!

İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. Ayrıca tevhit harcı ödemesi de yapılıyor. Peki, tevhit harcı 2016 ne kadar?

İki tapuyu birleştirme harcı!

İki farklı tapu, tevhit işlemi yapılarak birleştirilebiliyor. Bu işlemin tamamlanması için belli oranda harç ödemeleri de yapılıyor. Peki, iki tapuyu birleştirme harcı ne kadar?

kadastro birleştirme işlemleri Haberi

kadastro birleştirme işlemleri

Kadastro çalışmalarında ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelik!

Kadastro çalışmalarında taksim sebebiyle ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelik 28 Ekim 1987 tarihinde 19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Yönetmelikte, kadastrosu yapılan çalışma alanları içerisindeki taşınmaz mallarda 3402 sayılı Kadastro Kanununun 15 inci maddesine göre, taksim sebebiyle yapılacak ayırma (ifraz) ve birleştirme (tevhit) işlemlerinde uygulanacak usul ve esasları belirleniyor.


KADASTRO ÇALIŞMALARINDA TAKSİM SEBEBİYLE AYIRMA VE BİRLEŞTİRMELER HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç ve Dayanak

Amaç

Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, kadastrosu yapılan çalışma alanları içerisindeki taşınmaz mallarda 3402 sayılı Kadastro Kanununun 15 inci maddesine göre, taksim sebebiyle yapılacak ayırma (ifraz) ve birleştirme (tevhit) işlemlerinde uygulanacak usul ve esasları belirlemektir.


Dayanak

Madde 2 - Bu Yönetmelik, 3402 sayılı Kadastro Kanununun 47/K maddesi hükmü gereğince düzenlenmiştir.


İKİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Harici ayırma ve birleştirme işlemleri

Madde 3 –...