12 / 05 / 2024

Kadifekale kamulaştırma kararı

Kadifekale kamulaştırma kararı

Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, oradaki eski evlerin yıkılıp yerlerine villa yapılacağı iddiaları üzerine bir açıklama yayımladı...

Zonguldak'ta acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya'da bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara için acele kamulaştırma kararı!

Ankara'da bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kilis'te acele kamulaştırma kararı!

Kilis'te yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale Çan'da acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale Çan'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale'de acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çorum Mecitözü'nde acele kamulaştırma kararı!

Çorum Mecitözü'nde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çorum için acele kamulaştırma kararı!

Çorum'da yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana'da acele kamulaştırma kararı!

Adana Yumurtalık'da yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağırım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kastamonu için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da acele kamulaştırma kararı!

İstanbul'da yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kadifekale kamulaştırma kararı Haberi

Kadifekale kamulaştırma kararı

Bölgenin 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Alan üzerinde konut ya da ticari kullanımlı bina yapılması söz konusu değil. Rant için değil, kent için çalışıyoruz." denildi. Ayrıca belirlenen kamulaştırma bedellerinin, yılına endekslenmiş mahkeme kararlarına dayandırıldığı kaydedildi.


Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale ve Ali Reis mahallelerinde yapılan kamulaştırma çalışmalarında, tamamıyla kanunların öngördüğü kriterlerin baz alındığını ve kamuoyuna yansıyan rant iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Kamulaştırma ve şehir dönüşümü çalışmalarında, uzman bir ekipten oluşan Kıymet Takdir Komisyonu'nun kanuni kriterleri çerçevesinde hareket edildiğinin altı çizilen açıklamada, özetle şöyle denildi: "Söz konusu alan, Kadifekale Antik Tiyatro ve bu alanı çevreleyen Arkeoloji ve Tarih Parkı'nın bitişiğinde 3. derece arkeolojik sit ve kentsel sit alanı olarak belirlenmiş bölgede bulunmaktadır ve burası, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi...