20 / 05 / 2024

Kadifekale mescit ve sarnıç restorasyonu

Kadifekale mescit ve sarnıç restorasyonu

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale içindeki mescit ve sarnıçın restorasyonu için çalışma başlattı. Restorasyonun 300 günde bitilmesi planlandı.

TOKİ Şehitkamil 6. Etap 1. Bölge ihalesi yarın!

Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi 6. Etap 1. Bölge 727 Adet Konut , 1 Adet Mescit ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil 727 konut ihalesi 22 Ekim'de!

Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi 6. Etap 1. Bölge 727 Adet Konut , 1 Adet Mescit ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Ekim 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil 6. Etap 1. Bölge 727 konut ihalesi 22 Ekim'de!

TOKİ'nin Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi 6. Etap 1. Bölge 727 Adet Konut, 1 Adet Mescit ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Ekim'de yapılacak...

İzmir Kadifekale çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin - simgelerinden olan Kadifekale’yi adım adım çarpık yapılaşmadan kurtarmaya çalışıyor.  Belediye, bölgede yaklaşık 30 bin ağaç ve 70 bin çalı dikimi yaparak yeşil dokuyu güçlendirdi. 

Ulugöl tabiat parkına mescit yapılacak!

Ordu Orman Müdürlüğü tarafından ildeki turizm cenneti Ulugöl’e mescit ve şadırvan yapılması için ihale düzenlendi. İkizce’deki Laleli Camii model örnek alındı.

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine müze!

15 Temmuz darbe girişiminde 2 polis ile 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakası ayağına geçen yıl açılan Şehitler Abidesi’nin hemen altına müze, mescit ve denetleme binası inşa edilecek. 

Tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek!

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Hande Yener Asmalımescit'te restoran ve otel açacak!

Geçtiğimiz yıllarda plaj ve gece kulübü işleten ünlü şarkıcı Hande Yener şimdilerde ise Asmalımescit'te restoran ve otel açmak için çalışmalar yapıyor. 

TOKİ Ankara Sincan 1000 konut ihalesi 26 Eylül'de!

TOKİ Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2 Bölge 1 Etap 1000 Adet Konut, 2 Adet Ticaret Merkezi, 1 Adet Mescit ve 1 Adet Kapalı Otopark İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi 26 Eylül'de yapılacak.

75 dairenin üzerindeki projelere mescit zorunluluğu!

1 Ekim 2017'de yürürlüğe girecek olan, “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” uyarınca, 75 ve daha fazla daireli konut sitelerinde mescit yapılması şartı aranacak.

Yeni okullara mescit şartı!

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB), Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'nde yeni açılacak okullarla ilgili değişikliğe gidildi. Okullarda mescit bulunması şartını getirildi.

TOKİ Ankara Sincan 891 konut ihalesi yarın!

TOKİ Ankara Sincan Saraycık Mahallesi 2. Bölge 2. Etap'ta 891 konut, 3 ticaret merkezi, 1 adet mescit ve otopark inşaatları ve altyapı çevre düzenleme ihalesi 15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Kadifekale mescit ve sarnıç restorasyonu Haberi

Kadifekale mescit ve sarnıç restorasyonu

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale içindeki mescit ve sarnıçın restorasyonu için çalışma başlattı.


İzmir’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaşanan protokol krizden sonra başta Agora, Kadifekale Antik Tiyatrosu, Yeşilova Höyüğü gibi kent içindeki birçok antik alanda kazı çalışmaları aylardır dururken, Büyük İskender’in yaptırdığı Kadifekale surlarının ayakta kalan kısımlarını restore ederek burçlarını onaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kale içindeki mescit ve sarnıcın restorasyonu için çalışma başlattı. Restorasyonun 300 günde bitilmesi planlandı. 


SEYAHATNAME’DE GEÇİYOR

Kadifekale mescidi, ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de yer alıyor. Seyahatnamede mescit ile ilgili olarak Miladi 1308 tarihi veriliyor ve İzmir Kadısı ’Ahmed oğlu İlyas’ tarafından yaptırıldığı belirtiliyor. Yapılan kazı çalışmalarında ulaşılan temel duvarı izleri ve kısmen duvar izleri ile kaynakların verdiği bilgiler doğrultusunda, mescidin Kadifekale’de 14’üncü Yüzyıl başlarında inşa...