05 / 05 / 2024

Kadifekale surları onarıldı mı

Kadifekale surları onarıldı mı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, M.Ö. 334 yılında Pagos Dağı'nda Makedonya kralı Büyük İskender'in isteği üzerine yaptırılan tarihi Kadifekale sur duvarlarının restore etti. Uygulamaya konulan proje ile Kadifekale surları onarılarak sağlamlaştırıldı

Hatay Havalimanı’nda son dakika gelişmesi! Hasarlar onarıldı, havalimanı uçuşa hazır!

Deprem felaketleri sonucunda önemli ölçüde hasar gören Hatay Havalimanı pistindeki onarım çalışmaları tamamlandı. Hatay Havalimanı’nın öncelikli olarak 2 kilometrelik bölümünün uçuşa hazır hale getirildiği bildirildi.

Malatya'da okul onarım ihaleleri hakkında inceleme başlatıldı!

Malatya Valiliği, okul onarım ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı.

Ağrı'da ihtiyaç sahibi aileye 20 günde yeni yuva yapıldı!

Ağrı'da Abdurrahman ve Asya Kan çifti ile kızlarının yaşadığı, mutfağı ve banyosu olmayan tek odalı ev, valilik, Türk Kızılay ve hayırseverler tarafından 20 günde büyütüldü ve onarıldı.

Yeni Eskişehir Stadı onarıldı! 

Eskişehir'in stadı, yoğun kar yağışı sebebiyle çatısı, gerdirme demirleri, halatları ve çatı direklerinde hasar oluşmuştu. Stadyum hakkında kapatma kararı verilmişti. Eskişehirspor internet sitesinden stadın onarıldığını açıkladı...

Terör örgütlerinin Rasulayn'da zarar verdiği okul onarıldı!

Terör örgütü PKK/YPG tarafından zarar gören Rasulayn'daki Nukra köyünde yer alan okulun hasarı Şanlıurfa Valiliği, askerler ve köy halkının ortak çalışmaları ile onarıldı...

Atom bombasının simgesi olan bina 75 yıldır onarılmıyor! 

Japonya’nın Hiroşima şehrindeki üç katlı tuğla bina 1945 yılından bu zamana harabe olarak duruyor. UNESCO Dünya Mirası listesindeki bina 75 yıldır onarılmıyor. 

Septimius Severus Köprüsü restorasyonu tepki çekti! 

Gaziantep'teki Septimius Severus Köprüsü’ne yapılan onarım tepkilere neden oldu. Restorasyon yapılması beklenen tarihi yapı fayanslanmış bir şekilde onarıldı.

Tarihi Kapalıçarşı'nın çatısı onarıldı!

Dünyanın en büyük ve en eski çarşısı olan, 558 yıllık Kapalıçarşı'nın çatısı yenilendi. Kapalıçarşı'ya ayrıca bir 'seyir terası' eklenmek isteniyor.

Esenyurt’ta yolda meydana gelen çökme onarıldı!

Esenyurt'ta cadde üzerinde meydana gelen çökme belediye ekipleri tarafından onarıldı.

Edirne'de yıkılmaya yüz tutmuş konaklar onarıldı!

Edirne Valiliğince geçen sene başlatılan Edirne Konaklarını İhya Projesi kapsamında tarihi konaklar onarıldı.

Sur'da 3 bin 500 dükkan onarıldı!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sur'da 3 bin 500 dükkan onarıldığını söyledi.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali havadan görüntülendi!

İstanbul Boğazı'nın en özel yalısı olan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali havadan görüntülendi. Yalının bir kısmının onarıldığı ve çalışmaların yavaş ilerlediği görüldü...

Fatih Cundi'nin çehresi değişti!

Fatih Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün yaptığı cephe sağlıklaştırma projesi ile Küçük Ayasofya Mahallesi’nde ahşap binalar ile betonerme binalar bölgenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde onarıldı ve dış cepheleri boyandı.

Kadifekale surları onarıldı mı Haberi

Kadifekale surları onarıldı mı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, M.Ö. 334 yılında Pagos Dağı'nda Makedonya kralı Büyük İskender'in isteği üzerine yaptırılan tarihi Kadifekale sur duvarlarının restore etti. Uygulamaya konulan proje ile Kadifekale surları onarılarak sağlamlaştırıldı ve temizlenerek kenti kuş bakışı gören, her gün çok sayıda turistin ziyaret ettiği Kadifekale'nin bu çalışmalarla adeta yüzü parladı. 


Proje çalışmalarında sanat tarihçisi, malzeme uzmanı, kimya uzmanı, mimar ve restorasyon uzmanı gibi pek çok farklı alanda uzmanlaşmış bir ekip, bin 120 metre sur duvarı, 18 kule ve beş destek duvarında sağlamlaştırma ve temizleme; 1420 metrelik koruma amaçlı çevre duvarında ise onarım ve tamamlama çalışmaları yaptı. Sur Duvarları restorasyon çalışmasına başlanmadan önce, çok titiz bir çalışmayla sur duvarlarının yüksekliği, yüzeydeki yapıları, çevredeki ağaçlar gibi her şey farklı açılardan ölçüldü. Ayrıca yüzeyde görünen...