30 / 04 / 2024

Kadifekale surları restore çalışmaları

Kadifekale surları restore çalışmaları

Büyük İskender’in yaptırdığı Kadifekale surlarının ayakta kalan kısımlarını restore ederek burçlarını onaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kale içindeki mescid ve sarnıç için yeni bir restorasyon ihalesi açtı...

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

700 yıllık Ceneviz surları restore edilmeyi bekliyor!

Galata'da geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması ile altı boşalan 700 yıllık tarihi Ceneviz surları aradan geçen bir yıla rağmen onarılmadı.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

İznik Surları 4.5 milyon TL'ye restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan İznik surlarının restore edileceğini açıkladı. İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı restorasyonu için 4,5 milyon lira harcanacak.

Edirnekapı-Yedikule'deki surlar restore edilecek!

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

Kıbrıs Mağusa Surları 1.1 milyon Euro'ya restore edilecek!

Kıbrıs Mağusa Surları güçlendirme ve konzervasyon çalışmaları başladı. Çifte Mazgallar ve Deniz Kapısı ile Canbulat Kapısı arasındaki surlarda devam eden çalışmaların maliyeti 1 milyon 123 bin Euro olarak belirlendi.

Çorum Kandiber Kalesi'ndeki tarihi surlar restore edilecek!

Çorum'daki Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Osmancık Belediye Başkanı Karataş, kalenin günümüze kalan surlarının aslına uygun olarak restore edileceğini söyledi.

Osmancık Kalesi 2. Etap Restorasyon Projesi ihalesi 9 Eylül'de!

Osmancık’taki tarihi Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteği ile gerçekleştirilecek olan 2. Etap Restorasyon Projesi 9 Eylül’de ihale edilecek.

Tarihi Malatya Kalesi'nin surları restore edildi!

Malatya Battalgazi ilçesindeki tarihi Malatya Kalesi'nin yıkılan surlarının 550 metrelik bölümü, restorasyon çalışmaları sonrası eski ihtişamına kavuştu.

Aykut Köksal: Galata Surları restore edilmeli!

İstanbul’un en eski tarihi eserlerinden sayılan Galata Surları, aradan geçen 713 yıllık sürede restore edilemezken, ayakta kalan birkaç parçası da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya...

Kadifekale surlarının restorasyonu tamamlandı!

Kadifekale surlarını restore ederek koruma altına alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pagos Dağı’nda yaptırılan tarihi surların kentin gece siluetinde algılanabilmesi için aydınlatma projesini hayata geçiriyor.

Kadifekale surları restore çalışmaları Haberi

Kadifekale surları restore çalışmaları


Büyük İskender’in yaptırdığı Kadifekale surlarının ayakta kalan kısımlarını restore ederek burçlarını onaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kale içindeki mescid ve sarnıç için yeni bir restorasyon ihalesi açtı. Büyükşehir, tarihi surların aydınlatılması için ayrı bir çalışma daha gerçekleştiriyor.


M.Ö. 334 yılında Makedonya Kralı Büyük İskender’in isteği üzerine Pagos Dağı’nda inşa edilen tarihi Kadifekale surlarının restorasyonunu gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihini ayağa kaldırmak için yaptığı çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.  Surların  kente yakışır hale getirilmesinden sonra kale içinde bulunan mescid ve sarnıcı da ele alan Büyükşehir Belediyesi, bu iki tarihi değerin gelecek nesillere aktarılabilmesi için restorasyon ihalesi gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi surların aydınlatılması için de ayrı bir çalışma daha gerçekleştirdiği bildirildi.


Ünlü Seyahatname’de geçiyor

Kadifekale Mescidi, ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de...