06 / 05 / 2024

kadifekale unesco

kadifekale unesco

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

İzmir Kadifekale'de mescit ve sarnıç restorasyonu başladı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale içindeki mescit ve sarnıçın restorasyonu için çalışma başlattı. Restorasyonun 300 günde bitilmesi planlandı.

Agora ve Kadifekale UNESCO yolunda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

Konya Eşrefoğlu Camisi UNESCO listesine girecek mi?

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

UNESCO, Irak'ın Samarra Antik Kenti'ne destek sağlayacak!

Irak'taki antik kent Samarra'nın korunması ve işletilmesine destek verilecek. UNESCO, Irak'ın Samarra Antik Kenti'nin korunması ve işletilmesine destek sağlayacak.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

Foça UNESCO yolunda!

Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Bergama’nın ardından Selçuk’taki Efes Antik Kenti’nin de Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi, İzmir’de büyük sevinç yarattı.

Efes Unesco Dünya Mirası Listesi'ne girdi!

Almanya 'nın Bonn kentinde düzenlenen Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısı’nda ardından Türkiye'nin “Efes” dosyası, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedildi.

Efes de artık UNESCO Dünya Kültür Mirası!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra, Selçuk’taki tarihi Antikçağ’a uzanan Efes Antik Kenti de listeye kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 14 oldu!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesiyle Türkiye'nin bu listede yer alan kültür varlığı sayısı 14'e çıktı.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO listesine girdi!

Bonn kentinde gerçekleşen 39. BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Komite toplantısı,Türkiye'den Efes ve Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri'nin "Dünya Kültür Mirası" listesine alınıp alınmaması konusu da görüşüldü.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedildiğini bildirdi.

Efes'in UNESCO adaylığı 5 Temmuz'da görüşülecek!

Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme sürecinde bugün, Almanya'da Türkiye'nin ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlenecek. 5 Temmuz'da da Efes'in UNESCO adaylığı görüşülecek.

kadifekale unesco Haberi

kadifekale unesco


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" dedi. 



Tarihi kent merkezi


Bir tarihi eser veya bölgenin Dünya Kültür Mirası listesine alınması için gerekli prosedürü o yerin bağlı olduğu belediyelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla başlatması gerekiyor. İzmir'de de Bergama ve Efes'in listeye alınmasının ardından tarihi kent merkezinin de bu listeye alınması için girişim başlatılması gerektiği gündeme gelmişti. Yeni Asır, 22 Temmuz 2015 tarihli manşetiyle Büyükşehir ve Konak Belediyeleri'nin bu yöndeki prosedürü yıllardır başlatmadığını ortaya koymuştu. 


Hazırlık süreci


İzmir Ticaret Odası'nın da bu yönde hazırladığı projeyi 2006 yılında sunduğu Büyükşehir Belediyesi, Yeni Asır'ın konuyu gündeme getirmesinin ardından nihayet bu yönde adım atmaya karar verdi. Önceki günkü Turizm Zirvesi'nde konuşan...