05 / 05 / 2024

Kadıköyde parkın yerine yapılan işyerleri yıkılıyor mu

Kadıköyde parkın yerine yapılan işyerleri yıkılıyor mu

İBB, Kadıköy Belediyesi'ne 10 yıllığına park yapılması için bedelsiz olarak tahsis ettiği araziyi, amaç dışında kullanıldığı gerekçesiyle, 7 ay önce geri aldı. Bugün ise arazinin üstündeki iş yerlerinin yıkımına başlandı.

İş GYO Kadıköy arsasının değeri belli oldu! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy Otel projesi arsasının değeri belli oldu. Peki İş GYO Kadıköy arsasının değeri ne kadar oldu? İşte açıklanan o rakam...

Alanya Belediyesi 75 hektarlık macera parkını kiraya verecek! Yıllık kira bedeline çok şaşıracaksınız!

Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığı, Asmaca Mahallesi Alanya Şehir Ormanı'nda yer alan Macera Parkı'nı kiraya verecek. Söz konusu ihale 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Akiş GYO'nun Kadıköy arsasının davasıyla ilgili yeni gelişme!

Akiş GYO'nun Kadıköy Erenköy'deki taşınmazıyla ilgili açılan davada yeni gelişme yaşandı. T.C. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi'nin 2019/1239 sayılı ısrar (direnme) kararı bozuldu. 

Kadıköy esnafından kira tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir senedir faaliyet gösteremeyen Kadıköy esnafını dinledi. Esnaf kiralarını ödeyememekten yakındı. 

Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı yeni yerine taşınıyor!

Antalya'nın Kundu oteller bölgesinde 2015'te hizmete açılan Ters Ev Aksiyon Parkı, yeni yerine taşınıyor. Vinç ve iş makinelerinin yardımıyla sökümü tamamlanan ters ev, yeni konseptiyle açılacak.

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu'da bulunan Batonik Park'ın sökülerek yerine şehir hastanesi yapılması planı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Ordu Valisinin “Şehir hastanesine ilişkin imar değişikliğine itiraz olmadı” açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan'dan itiraz geldi.

Kartal'da yıkılan binanın temeli atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yıkılan binanın yerine yeni bina yapmak ve o yatay mimari esaslı dönüşümü yapmak için kentsel dönüşümü başlattık ve bugün o binanın temelini inşallah atmış olacağız" dedi...

Çankaya'da yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanı!

Ankara Çankaya Belediyesi tarafından planlı yapılaşmaya katkı sunarken yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanları kazandırılıyor. Bölge okul alanları ve yeni park yapımına ayrılıyor.

Sarıyer Marmaracık Tabiat Parkı'nın bir kısmı sit alanı oldu!

Sarıyer'in Rumelifeneri Mahallesi'nde yer alan Marmaracık Tabiat Parkı'nın bir kısmı sit alanı olarak ilan edildi..

Uplife Kadıköy: Aradığın ev bu ev!

Teknik Yapı imzası taşıyan Uplife Kadıköy Evleri kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçiriliyor. Projede 830 lüks rezidans daire ve 25 adet mağazaya yer veriliyor.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nın ihalesi iptal edildi!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nın ihalesi iptal edildi. ihaleyi iptal ettiklerini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Çok üzüldük" dedi. 

Yalova Kadıköy'de 3.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Yalova Kadıköy Belediye Başkanlığı tarafından, Kadıköy sınırları içerisinde yer alan arsa ihale ile satışa sunuluyor..

İş GYO Kadıköy arsasının 2017 değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy Dinlenç Caddesi'nde yer alan arsanın 2017 değerleme raporunu yayınladı. 

Kadıköyde parkın yerine yapılan işyerleri yıkılıyor mu Haberi

Kadıköyde parkın yerine yapılan işyerleri yıkılıyor mu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Altıyol Bahariye Caddesi köşesinde bulunan 2 bin 378 metrekare araziyi 2007 yılında park olarak kullanılması için Kadıköy Belediye Başkanlığı’na 10 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsis etti. Tahsis ederken de üstünde “Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu kararı gereğince inşaat yapılamaz” şerhi konuldu.


Buna rağmen Kadıköy Belediyesi arazinin 970 metrekarelik kısmını kiraya verip üzerine binalar yapılmasını sağladı. Bu durum İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Kasım 2014 tarihinde yapılan teknik tespitle ortaya çıkarıldı. Yapılan tespitte, arazinin 300 metrekaresinin Ret Kit, 260 metrekaresinin Starbucks ve 230 metrekaresinin İsis Bar olmak üzere üç farklı işletme tarafından kullanıldığı belirlendi. Bunun üzerine Kadıköy Belediyesi’nden, arazinin üstündeki işletmelerin tahliye edilip park haline getirilmesini istedi. Kadıköy Belediyesi de, bir yazı ile tahsise konu...