16 / 07 / 2024

Kadıköy Meydanı 1957 yılında yapılmış!

Kadıköy Meydanı 1957 yılında yapılmış!

1957 yılında Anadolu Yakası'nda istimlak çalışmalarına başlanmış. İlk olarak Kadıköy Meydanı'nın düzenlenmesi işine girilmiş.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


1957 senesinde Anadolu Yakası'nda istimlak çalışmalarına başlanmış. Bu kapsamda ilke olarak Kadıköy Meydanı genişletilmiş ve civardaki binalar istimlak edilmiş.

ÜSKÜDAR- KADIKÖY YOLU 50 METRE GENİŞLETİLMİŞ

Üskdar ile Kadıköy arasındaki yolun 50 metre genişletilmiş ve Karacaahmet mezarlığından da 25 metre alınmasına karar verilmiş.

Söz konusu haber 3 Kasım 1957 yılında Vatan Gazetesi'nde '' Anadolu Yakası'nda istimlak'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

 Kadıköy Meydanı 1957 yılında yapılmış!

Anadolu Yakası'nda istimlak

Anadolu yakasındaki latimlak hareketlerine yakında yeniden başlanacaktır. Haber aldığımıza göre olarak Kadıköy İskele meydanının düzenlenmesi işine girişilecektir. Bu iş için de hal binası ile küçük park kaldırılarak, yerlerine geniş bir meydan açılacaktır. Bu arada yeni meydan ile Altıyol arasındadki caddenin sağ kısmı da tamamen istimlake tabi tutulacaktır.

Ayrıca Üsküdar ile Kadıköy arasındaki yolun 50 metre genişletilmesi, Karacaahmet mezarlığından da 25 metre alınması, kesinleşmiş kararlar arasındadır. Diğer taraftan Üsküdar ile Beykoz arasındaki yol da 30 metreye çıkarılacağı İçin, bu bölümdeki binalar da tamamen Istimlake tabi tutulacaktır.

1954'te Şişli'de yıkılacak 400 gecekondu sahibine belediye arsası tahsis edilecekmiş!

1954'te Aksaray'daki Paşabahçe İspirto Fabrikası'nın arsasına 50 lojman ihalesi! 

Geri Dön