28 / 04 / 2024

Kadıköyün bitmeyen derdi Kurbağalıdere

Kadıköyün bitmeyen derdi Kurbağalıdere

İstanbul’un en nezih semti Kadıköy, yıllardır denize pis kokular yayarak ulaşan kanalizasyonla yaşıyor. 20 yıldır devam eden çalışmalara rağmen temizlenemeyen Kurbağlıdere’nin suyunda pislikten kabarcıklar çıkıyor...

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi Kadıköy!

1999 depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı Kadıköy'ün, İstanbul depremine en hazır semtlerden biri olduğu belirlendi. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konuya ilişkin bir analiz yaptı.

Evim Kadıköy İnşaat Otomotiv Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evim Kadıköy İnşaat Otomotiv Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Arif Tolga Dörter tarafından kuruldu.

Kadıköy'de 44.5 milyon TL'ye icradan satılık 4 bina!

İstanbul Anadolu 20. İcra Dairesi, Kadıköy'ün Sahraicedit Mahallesi'nde bulunan 4 bina satışayı çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 44 milyon 511 bin 275 TL olarak belirlendi.

Yenitepe Kadıköy'ün afişine sosyal medyadan tepki!

AVM'lerde, Araplara yönelik vatandaşlık pazarlaması, Arapça tanıtım afişleriyle devam ediyor. Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan afişte, "Yenitepe Kadıköy'e yatırım yapın, Türk vatandaşlığını alın" ifadeleri tepkilere neden oldu.

Kadıköy'deki 10 katlı bina mühürlendi!

Kadıköy'ün Göztepe ilçesinde etkili olan yağış sonrasında inşaat alanının yanında bulunan binanın bahçe duvarı çöktü. Belediye ekipleri binayı boşaltılıp mühürlendi.

Kadıköy'ün ulaşım sorununa 'metro' çözümü!

Kadıköy'ün ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni metro projeleriyle ilgili konuştu.

Kadıköy'de korkunç olay! Binanın kolonları kaldırıma düştü!

Kadıköy'ün Caddebostan mahallesi Prof. Dr. Hulusi Behçet caddesinde yıkılan binanın ana kolonlarından biri kaldırıma düştü.

Esat Temimhan: Kadıköy'ün kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz!

CHP Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Esat Temimhan yaptığı açıklamada ilçenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm, trafik ve imar rantı olduğunu belirtti.

Kadıköy’ün sokaklarında yıkımlar devam ediyor!

Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Demircan, yerel yönetimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Demircan, bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.

Kadıköy Göztepe'de kentsel dönüşüm tartışması!

Kadıköy'ün Göztepe Mahallesi'nde dönüşüm tartışması büyüyor. Yapıkredi İkramiye Evleri'nin sakinleri ve belediye arasında anlaşma sağlanamıyor...

Kadıköy'de konut fiyatları apartmanlarla birlikte uçuşa geçti!

Kentsel dönüşümde aslan payını alan Kadıköy’de hem imar hem de çevre kirliliği oluştu. 35 katlı apartmanlar inşa edilen ilçenin sakinleri yatay mimari kararına uygun olarak az katlı bir Kadıköy’ün hayalini kuruyor.

Kadıköy’de konut fiyatları artıyor!

sahibinden.com Kadıköy’ün kentsel dönüşüme giren mahallelerinin emlak fiyatlarındaki değişimi açıkladı. İstanbul Kadıköy ilçesinde kentsel dönüşüme giren mahalleler arasında satılık ve kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı mahalle Fikirtepe oldu.

Kadıköyün bitmeyen derdi Kurbağalıdere Haberi

Kadıköyün bitmeyen derdi Kurbağalıdere

İstanbul’da Boğaz’ın altından tren dahi geçirildi ancak yıllardır Kadıköy’den Marmara’ya kanalizasyon akması engellenemedi.


Kurbağlıdere’nin ıslah sorunu yaklaşık 20 yıldır çözülemiyor. Son olarak 2012 yılında derede başlatılan ıslah çalışmaları 3. yılını da geride bıraktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) 4.kez ihaleye çıkardığı ve ihaleyi alan ÖZKA İnşaat ve AKM Yapı’nın 2012’den beri yürüttüğü çalışmanın bir türlü bitmemesi, Kadıköy halkını isyan ettirdi. Duruma tepkili olan Kadıköy belediyesi de konuyu İBB Meclisi’ne taşıdı.


İSKİ’yi şikâyet etti


Mevcut projeye göre kanalizasyon yerin 6 metre altından 3 metre çapındaki borularla Yoğurtçu Parkı’ndan, Moda’daki arıtma tesislerine verilecek oradanda denize aktarılacak. Proje kapsamında dere yatağı da genişletilecek. Ancak çalışmalar durmuş durumda. Çevre sakinleri haftada 3 kez dereye gelen iş makinesinin, dipten balçığı aldığını başka da bir çalışma yapılmadığını söylüyor. İSKİ’nin Kurbağalıdere...