01 / 05 / 2024

Kafkas Üniversitesi fetö

Kafkas Üniversitesi fetö

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, "Kapatılan Kafkas Üniversitesi'nin F'si…" başlıklı yazısında, Kafkas Üniversitesi'nin mimarisine değindi...

Kafkas Üniversitesi'nin mimarisinde FETÖ ayrıntısı!

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, "Kapatılan Kafkas Üniversitesi'nin F'si…" başlıklı yazısında, Kafkas Üniversitesi'nin mimarisine değindi...

Melikşah Üniversitesi'nde arsa dolandırıcılığı davası sürüyor!

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Melikşah Üniversitesi'nde arsa dolandırıcılığı davası sürüyor.

Kars KAÜ Kongre ve Kültür Merkezi 2018'de tamam!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleşkesinde inşaatı süren Kongre ve Kültür Merkezi’nde sona gelindi. 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

FETÖ'den İzmir'de 80 milyonluk arsa vurgunu!

Gediz Üniversitesi'ne hastane yapılması şartıyla 80 milyon lira değerindeki arsasını bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı, üniversitenin FETÖ’nün kontrolünde olduğunu öğrenince hukuka başvurdu. FETÖ, arsaya hastane değil ama lunapark yapmış.

Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin arazisine yurt planı!

FETÖ’ye ait olduğu nedeniyle kapatılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi’nin Başakşehir İkitelli'de arazisine yurt yapılması planlanıyor. Teklif, Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunuldu.

FETÖ yurdunda tuhaf cam oda!

FETÖ kapsamında faaliyet gösterdiği tespit edildikten sonra Gaziantep Üniversitesi’ne bağlanan ve adı 15 Temmuz Yerleşkesi olarak değiştirilen Zirve Üniversitesi içerisindeki erkek yurdunda gizli asansörle çıkılan kozmik odalar ve gizli bölmeler bulundu.

İstanbul Beykoz Üniversitesi kuruldu!

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan İzmir Üniversitesi’nin yerine İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi’nin yerine ise Bakırçay Üniversitesi kuruldu. Ayrıca İstanbul’da da vakıf üniversitesi olarak Beykoz Üniversitesi kuruldu.

Samsun Canik Başarı Üniversitesi'nin devir işlemleri tamamlandı!

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devredilen Canik Başarı Üniversitesi, tamamlanan hukuki sürecin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne devredildi.

Mevlana Üniversitesi'nin hastaneleri kamu hastanesi oldu!

KONYA'da darbe girişiminin ardından çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ait Mevlana Üniversitesi'ne ait hastaneler, artık kamu hastanesi olarak hizmet verecek.

Kars'taki üniversite öğrencileri yüksek kiradan dertli!

Üniversite tercihi Kars Kafkas Üniversitesi’ne yapan çok sayıda öğrenci kentte bütçelerine uygun kiralık ev aramaya başladı. Kiraların yüksek olduğundan yakınan öğrenciler, bütçelerine uygun ev bulamıyor.

Kars Kafkas Üniversitesi'nde Ukrayna Kültür Merkezi açıldı!

KAÜ ile Ukrayna Kiev Taras Şevçenko Üniversitesi arasındaki ikili ilişkiler kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde oluşturulan Ukrayna Kültür Merkezi açılı Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, tarafından yapıldı...

Moskova Ulusal Fen Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Mecanoo, Rusya'nın önde gelen üniversitelerinden bir olan Ulusal Fen ve Teknoloji Üniversitesi (MISiS)'nin yeni kampüsü için düzenlenen uluslararası proje yarışmasını kazandı

Erciyes Üniversitesi akademik personel arıyor!

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü ise 22 profesör ve 22 doçent alacak. Öğretim üyeleri tıp, eczacılık, eğitim, mühendislik, ilahiyat, fen, edebiyat, veteriner, diş hekimliği, iktisadi ve idari bilimlerde olmak üzere görevlendirecek akademik personel arıyor.

Kafkas Üniversitesi fetö Haberi

Kafkas Üniversitesi fetö

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, "Kapatılan Kafkas Üniversitesi'nin F'si…" başlıklı yazısında, kapatılan Kafkas Üniversitesi'nin anlattı.

"Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Bakü Küresel Forumu için Azerbaycan'dayız" diyen yazar Dilek Güngör, şöyle devam etti:

ALİYEV ADIMLARINI HIZLANDIRDI

"Biliyorsunuz, Azerbaycan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Rusya, Kafkaslar ve Orta Asya'ya giriş kapısıydı. Örgüt Türkiye'den sonra en çok burada örgütleniyordu. Eğitimden iş dünyasına, yargıdan orduya ve bürokrasiye kadar birçok yere örgüt elemanları yerleşmişti. 15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleştirdikleri hain darbe girişiminden sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tehlikenin boyutunu görüp adımlarını hızlandırdı.

SORUŞTURMALAR BAŞLATILDI

Bu süreçte, Azerbaycan'da örgütün iş dünyası dernekleri kapatıldı. FETÖ'ye bağlı 28 kolej, 28 dershane ve 3 öğrenci yurdunun büyük bölümü el değiştirdi. Kafkas Üniversitesi feshedildi. Devlet kadrolarında FETÖ soruşturmaları başlatıldı.

Şimdi Azeri gençlerin Avrupa'daki okullara gitmesini önlemek...