03 / 05 / 2024

Kağıthane Başbakanlık Arşivinde neler var

Kağıthane Başbakanlık Arşivinde neler var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kadıköy İmam Hatip Lisesi iftarında sözünü ettiği Kağıthane Başbakanlık Osmanlığı Milli Arşivi nerede? Kağıthane Başbakanlık Arşivi nerede? Kağıthane Başbakanlık Arşivi adres ve telefonu bilgileri neler?

Altın fiyatlarında geri vites! Elinde avucunda altını olanlar dikkat! 13 Aralık Çarşamba altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları geçtiğimiz yüksek seviyelerden işlem görürken bu hafta geri vites yaptı. Altın alıp satmak isteyenler ve yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç lira?  13 Aralık Çarşamba altın fiyatları.

6 Aralık Çarşamba dolar/TL ne kadar oldu? Dolar yükselmeye devam edecek mi?

Dolar/TL kuru 6 Ocak Çarşmba günü de yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Dün 28,94 liradan işlem gören dolar kuru güne nasıl başladı? Bugün dolar/TL kuru kaç lira? 6 Aralık Çarşamba dolar/TL kuru.

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Kağıthane'de istinat duvarı çöktü: 4 araba ezildi!

İstanbul Kağıthane'de yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarında çökme yaşandı. Çökme sonucu 4 otomobil ezildi. 

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Kağıthane'de yıkım gerginliği!

Çağlayan Mahallesi'nde bulunan Sadabad Öğrenci Yurdu'nun yıkımı için Kağıthane Belediye ekipleri çalışmalara başladı. Yurt önünde bir araya gelen vatandaşlar, yıkımı engellemeye çalıştı.

Kağıthane'de 122 çürük bina deprem gelmeden yıkıldı!

Tüm Marmara’yı etkileyen 5.8 büyüklüğündeki depremle ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Coğrafi yapısı depremin yüksek tehdit oluşturduğu ilçeler arasında yer alan Kağıthane’de, yıkılması muhtemel çok sayıda bina depremden 2 ay önce ‘kentsel dönüşüm’ kapsamında yıkılmıştı.

Kağıthane'de hasarlı binaların yıkımına başlandı!

Kağıthane'de yaklaşık 10 gün önce istinat duvarının çökmesinin ardından bir bina çökmüş bir bina ise kontrollü olarak yıkılmıştı. Mahallede hasar gören 24 binanın da yıkımına karar verilmişti. Yıkımlar bugün itibariyle başladı.

Kağıthane'de yıkılan istinat duvarının müteahhiti için tutuklama kararı!

İstanbul Kağıthane'de yıkılan istinat duvarının müteahhiti Serdar İ. için tutuklama kararı verildi.

Kağıthane sıfır borçla baştan sona yenilendi!

Hiç borcu olmadığı halde ilçeye mega yatırımlar kazandıran Kağıthane Belediyesi’nin bu başarısını Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘’ Gereksiz harcamaları kısarak yüz milyonlarca lirayı devlete kazandırdık.’’ sözleriyle açıkladı.

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildi

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığına tahsis edildi. Binanın bulunduğu bölgenin, "Adalet Kampüsü" olarak düzenlenmesi hedefleniyor...

Kağıthane Başbakanlık Arşivinde neler var Haberi

Kağıthane Başbakanlık Arşivinde neler var
Kağıthane Başbakanlık Arşivi nerede?


Kağıthane Başbakanlık Arşivi, Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı, İstanbul Sadabad Mevkii'ndeki İmrahor Caddesi uzerinde bulunuyor. 


Kağıthane’de inşa edilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Haziran 2013 tarihinde açılan  Milli Arşiv Sitesi, 13 bloktan oluşuyor. Arşivde idari bina, 350 kişilik araştırma salonu, araştırma enstitüsü, kütüphane ve müze, dijital arşivleme ünitesi, restorasyon ünitesi, yayın hizmetleri ve tanıtım hizmetleri ünitesi, tasnif çalışmaları üniteleri ve sosyal hizmetler ünitesi de bulunuyor.


Yaklaşık 800 kişilik kongre merkezinin bulunduğu Arşiv Sitesi'nde 200 çalışma odası, 120 depo alanı, üç büyük genel amaçlı toplantı salonu, 5 seminer odası ve 10 toplantı odası bulunuyor. Bin personelin çalışabileceği sitede, belgelerin bulunacağı depolar belgelerin sağlıklı bir şekilde saklanabileceği ve tasnif edilebileceği iklimlendirme şartlarını sahip.Depo girişlerinde kartlı ve parmak izi okuyuculu...