05 / 05 / 2024

Kahramanmaraş enerji üretimi

Kahramanmaraş enerji üretimi

Kahramanmaraş, Türkiye'nin en stratejik alanlarından biri olan enerji sektöründe, kurulu kapasite bakımından Türkiye liderliğini elinde bulundururken, 14 milyon konutun yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor.

Bu illerde acele kamulaştırma kararı alındı! Cumhurbaşkanı imzalı kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Pek çok şehirde enerji üretimi ve iletim hatları için acele kamulaştırma kararları verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kararlar.... 

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

Kahramanmaraş depremi altını vurdu! Altın üretimi durdu! Kahramanmaraş altın fiyatları ne kadar oldu?

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 700 kuyumcu atölyesi, üretimini durdurdu. Peki Kahramanmaraş'ta altın fiyatları ne kadar oldu? Kahramanmaraş altın fiyatları kaç TL? 16 Mart 2023 Kahramanmaraş altın fiyatları.

40 ülkenin enerji bakanı söz verdi! Deprem bölgesini toparlayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili büyük etki ile vuran 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 40 ülkenin enerji bakanları, bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Kahramanmaraş`ta altın rekoru! 20 ton altın takı üretildi!

Kahramanmaraş'ta 2021 yılında 9 ton üretimle sınırlanan altın takı üretimi, geride bırakılan 2022 yılında yüzde 125 artışla 20 ton üretime ulaşarak tarihi bir rekora imza attı.

Termico Enerji Üretimi Limited Şirketi kuruldu!

Termico Enerji Üretimi Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Türkmen tarafından kuruldu.

Bgc Gayrimenkul Kiralama Ve Enerji Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bgc Gayrimenkul Kiralama Ve Enerji Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Conoğlu tarafından kuruldu.

Doğu Anadolu Fayı'nın Kahramanmaraş bölümünde 500 yıllık birikmiş enerji var!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımdan sonra, deprem uzmanları dikkatleri Doğu Anadolu Fayı'na çekti. Uzmanların açıklamasına göre, fay üzerindeki hareketliliğin sonraki etkisi Kahramanmaraş ve Hatay'da olabilir...

TMSF Adularya Enerji’yi yeniden satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) daha önce de satışa sunulan Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 1.1 milyar TL bedelle yeniden satışa çıkardı.

Kahramanmaraş enerji üretimi Haberi

Kahramanmaraş enerji üretimi

Elektrik üretiminde özel sektörün önünü açan serbestleşmeyle bu alanda çok önemli yatırımlara yönelen sanayi kenti Kahramanmaraş, Türkiye'nin en stratejik alanlarından biri olan enerji sektöründe, kurulu kapasite bakımından Türkiye liderliğini elinde bulunduruyor.


Kent, 22 milyar kilovatsaatlik termik ve hidrolik elektrik üretim kapasitesiyle 14 milyon konutun yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak güce sahip. Afşin'deki Kışlaköy Kömür Sahası'ndan beslenen Afşin-Elbistan Termik Santrali, 1984 yılında üretime başladı. 2012'de ise bu santrale B Ünitesi eklenerek daha fazla elektrik üretimi amaçlandı.


TÜRKİYE'NİN ELEKTRİK ENERJİSİNİN YÜZDE 9'UNU KARŞILIYOR


Kahramanmaraşlı girişimcilerin piyasaya katkısı, Ceyhan Nehri üzerinde kurulan hidroelektrik santralleriyle gerçekleşti. bugün 32'si aktif ve 25'i inşa aşamasında 57 hidroelektrik santrali bulunan kentte, 14 güneş enerjisi ve bir rüzgar enerji santralinin faaliyetleri devam ediyor.


Başta linyit ve bakır rezervi olmak üzere zengin...