06 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Trabzon Caddesi projesi

Kahramanmaraş Trabzon Caddesi projesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Caddesi’ni yayaların hizmetine açma projesi için düğmeye bastı.

Kahramanmaraş Trabzon caddesinde depremde çöken Doğruluk Apartmanı ile ilgili şok iddia: Depremden önce şikayet edilmiş!

Ölüm dondurmacılarının Ezgi Apartmanı'ndan sonra, ikinci işyerleri olan ve kentin ana caddesi olan Trabzon caddesinde bulunan Doğruluk Apartmanı'nın da depremde yıkıldığı ve öncesinde Belediyeye şikayet edildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş Sarayaltı Caddesi’nde yıkımlar tamamlandı!

Yol yapım ve genişletme çalışmalarını son sürat sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kamulaştırılan alanlardaki binaları yıkıyor.

Kahramanmaraş Divanlı'da yıkım çalışmaları tam gaz!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarayaltı Caddesi’nde başlatılan yol genişletme ve yıkım çalışmaları Divanlı Mahallesi’nde de sürüyor.

Kahramanmaraş Kurtuluş'ta 30 ev yıkıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarayaltı Caddesi’nde yol genişletme ve yıkım çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş Demokrasi Meydanı’nda çalışmalar son aşamada!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kent Meydanı ve Yakın Çevresi Yolları Trabzon Caddesi Düzenlemesi Yapım İşi projesi kapsamında Demokrasi Meydanı'nda hummalı bir çalışma yapılıyor.

Kahramanmaraş Sarayaltı Caddesi'nde yıkımlar son sürat!

Sarayaltı Caddesi genişletme çalışmaları bir taraftan devam ederken, imar planı çalışmaları da tamamlandı

Kahramanmaraş Sarayaltı Caddesi’nde yıkımlar başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sarayaltı Caddesi’nde yıkım çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş Trabzon Caddesi yayalaştırılıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Caddesi’ni yayaların hizmetine açma projesi için düğmeye bastı.

Trabzon Köseoğlu Caddesi asfaltlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesinin 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde bulunan Köseoğlu Caddesi’nde altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte asfaltlama çalışması gerçekleştirdi.

Trabzon Şehir ve Bölge Planlama Ofisi açıldı!

Trabzon Şehir ve Bölge Plancısı Müge Faiz'in sahibi olduğu Şehir ve Bölge Planlama Ofisi Kahramanmaraş Caddesi'nde açıldı. Açılışa Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den yeni bulvar!

Kahramanmaraş’ta yol sorununu ortadan kaldırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Ahırdağı Caddesi’nin devamı olan bulvarın yapımına başladı.

Kahramanmaraş Afşinbey Bey Caddesi asfaltlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ilçelerde başlattığı asfalt çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Kahramanmaraş kent merkezi AVM'ye dönüşüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Ticaret Bölgesi ve Trabzon Caddesi boyunca gelişen alışveriş koridorunun Hükümet Konağı-Ulucami arasındaki bölümünü içeren Kentsel Tasarım Projesi'ni tamamladı.

Kahramanmaraş Trabzon Caddesi projesi Haberi

Kahramanmaraş Trabzon Caddesi projesi


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Caddesi’ni yayaların hizmetine açma projesi için start verdi.


Büyükşehir Belediyesi Etüp ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce hayata geçirilecek proje kapsamında Trabzon Bulvarı araç trafiğinden ziyade yayalara hizmet vermesi amaçlanıyor.


KENT-İNSAN-KÜLTÜR BÜTÜNLÜĞÜ


Kentin önemli bir bağlantı noktası olan Trabzon Bulvarı ve devamında yer alan Kıbrıs Meydanı; tarihi yapıların bulunduğu ve Ulucami ile Valilik arasındaki bağlantıyı sağlayan bir koridor niteliğindedir. Bu bağlantı üzerinde kentin tarihi yapısını oluşturan ana unsurlardan biri olan tarihi Kapalı Çarşı da yer almaktadır.


Kentin tümüne hizmet etmesi beklenen proje kentin tarihi yapısını korumayı ve yayaların konforunu ele almaktadır. Araçların ikinci planda kaldığı, kent-insan-kültür bütünlüğünü sağlayacak bir tasarım kararı alınmıştır. Valilik önünden başlayan yaya sirkülasyonu yalın ve belirli bir düzen içinde Ulu Camiye kadar...