25 / 07 / 2024

Kahramanmaraş yayla turizmi

Kahramanmaraş yayla turizmi

Türkiye'nin en büyük üç kapalı çarşısından birine sahip olan, yayla turizmi ve mozaikleri ile de son dönemde öne çıkan Kahramanmaraş kurtuluşunun 94. yılında turizme odaklandı...

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi için imzalar atıldı!

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteği ile kazandırılması planlan Sağlık Turizmi Merkezi’nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor!

Ordu’nun turizm merkezi Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek tatil köyü, yılın 12 ayı yayla turizmi yapılmasına fırsat sağlayacak.

Bursa'ya Natural Park inşa ediliyor!

Bursa'nın Keles ilçesine yayla turizmi tesisi yapılıyor. Bungalov tarzı evlerde kalanlar, organik ürünler yetiştirip, okçuluk, balıkçılık, at biniciliği ve safari gibi faaliyetler yapabilecek.

Kahramanmaraş Ekinözü’ne 20 dönümlük mesire alanı yapılıyor!

Sağlık turizmi dolayısıyla her yıl on binlerce turisti ağırlayan Ekinözü-İçmeler, yeni bir görünüme kavuşuyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü’ne 20 dönümlük bir mesire alanı kazandırmak için kolları sıvadı.

Denizli Çameli Yaylası turizmin başkenti olacak!

Hollanda, Fransa ve İngiltere'den tur şirketi yetkilileri Çameli'yi ziyaret etti. Avrupa ve Asya'nın yayla kenti olarak Çameli'yi seçtik diyen yetkililer alternatif turizm için yapılacak yatırımlarla Çameli'nin Yayla Turizmi'nin başkenti olacağını ifade e

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Denizli teleferiğe kavuşuyor!

Kentin prestij projelerinin basında gelen yayla turizmi ve teleferik projesinde sona yaklaşıldığını müjdeleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ''Denizli, bölgedeki ilk teleferiğe kavuşuyor'' dedi.

Denizli'de yayla turizmi projesi hız kesmeden sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği yayla turizmi projesi tüm hızıyla devam ediyor. “Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi”nin ilerleme toplantısı yapıldı.

Denizli'de bin 700 metrelik teleferik hattı hayata geçiriliyor!

Denizli’de yayla turizminin başlatılması amacıyla bin 700 metre uzunluğundaki teleferik hattı ile yayla turizmi projesi hayata geçiriliyor.Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, teleferik ve tesis projesini inceledi...

Denizli’ye 1700 metrelik teleferik hattı!

Denizli’ye 1700 metrelik teleferik hattı geliyor. Denizli’de yayla turizminin başlatılması amacı ile bin 700 metre uzunluğundaki teleferik hattı ile bir yayla turizmi projesi hayata geçiriliyor.

Beyşehir'de karavan turizmi!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Karavan turizmin gözdesi oluyor!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Adana ve Kahramanmaraş'taki yayla evlerinin havadan ölçümü yapılacak!

İlk olarak, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye sınırları içindeki yaylalarda başlayan uygulama ile ormanlık alan içinde bulunan 15 bin yayla evi belirlenerek, ölçüm ve değerlendirmeleri yapıldıktan sonra haritaları çıkartılacak.

Kahramanmaraş yayla turizmi Haberi

Kahramanmaraş yayla turizmi

Türkiye'nin en büyük üç kapalı çarşısından birine sahip olan, yayla turizmi ve mozaikleri ile de son dönemde öne çıkan Kahramanmaraş kurtuluşunun 94. yılında turizme odaklandı. 


Kültür ve Turizm Bakam Ömer Çelik'in katıldığı kurtuluş günü kutlamaları büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. Tören alanına birlikte giren Çelik, Vah Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar'la halkın bayramını kutladı. Kutlamalarda 'Sütçü İmam', Abdal Halil Ağa' ve 'Bayrak' olayları canlandırıldı. 


Törene, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, milletvekilleri Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, Şevde Bayazıt Kaçar, Mesut Dedeoğlu ile askeri ve mülki erkan katıldı. 


Dünya...