28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Ekinözü’ne 20 dönümlük mesire alanı yapılıyor!

Kahramanmaraş Ekinözü’ne 20 dönümlük mesire alanı yapılıyor!

Sağlık turizmi dolayısıyla her yıl on binlerce turisti ağırlayan Ekinözü-İçmeler, yeni bir görünüme kavuşuyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü’ne 20 dönümlük bir mesire alanı kazandırmak için kolları sıvadı.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü’nde Yukarı İçme bölgesine 20 dönümlük bir mesire alanı kazandırmak için kolları sıvadı.


Çalışmaları başlayan ve sosyal tesislerinin temeli atılan mesire alanın Ekinözü’ne ve İçmeler’e ayrı bir değer katacağını belirten Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ekibine teşekkür etti.


Sağlık turizmi dolayısıyla her yıl on binlerce yerli turisti ağırlayan Ekinözü-İçmeler, yeni bir görünüme kavuşuyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Yukarı İçme bölgesinin çehresini değiştirecek mesire alanı projesinin startını verdi. Mesire alanı; yeşil dokusu, havuzu, sosyal tesisleri, yürüyüş parkuru ve çocuk oyun alanları ile ziyaretçilerin özel zaman geçirmelerine imkan tanıyacak. İlk kazması vurulan mesire alanının en kısa sürede tamamlanması bekleniyor.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sayim Ata, ilçedeki diğer çalışmalar ve mesire alanı projesinde gelinen son noktayı yerinde görmek amacıyla Ekinözü’nü ziyaret etti. Burada Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar’la görüşen Ata, çalışmalar hakkında geniş kapsamlı bilgi aldı.


Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Yukarı İçme’ye kazandıracağı mesire alanın turizm açısından önemine işaret etti.


Ekinözü Belediyesi olarak ilçenin çehresini değiştirecek projeler hazırladıklarını anlatan Başkan Çeleğen, Büyükşehir Belediyesi’nin de bu noktada desteğini en üst düzeyde gördüklerini söyledi.


Başkan Çeleğen, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz, ilçemizin Yukarı İçme mevkiine 20 dönümlük bir mesire alanı yapacak. Şuanda çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sayim Ata da bu çalışmaları yerinde görmek amacıyla ilçemizi ziyaret etti. İnşallah tamamlandığında Yukarı İçme’miz apayrı bir görünüme kavuşacak. Mesire alanında havuz, suyolu, yürüyüş parkuru, yeşil alanlar ve sosyal tesisler yer alacak. Hem çevre ilçelerimizden günübirlik, hem de diğer illerden konaklama amacıyla gelen misafirlerimiz, tam teşekküllü bir mesire alanıyla karşılaşacaklar” dedi.


Mesire alanının turizm noktasında ilçe adına önemli bir kazanım olacağını hatırlatan Başkan Çeleğen, “Mesire alanındaki çalışmalar başladı. İnşallah en kısa sürede tamamlanacak. Bu proje, ilçemiz için Ekinözü Belediyesi olarak başlattığımız değişim ve dönüşüm çalışmalarına büyük destek olacak. İlçemizden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey’e ve ekibine şahsım ve ilçem adına teşekkürü bir borç bilirim. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön