07 / 05 / 2024

Kahramanmaraşın dönüşüme ihtiyacı var mı

Kahramanmaraşın dönüşüme ihtiyacı var mı

Dünya Gazetesi Kahramanmaraş Temsilcisi Ali Eskalen bugün ki köşe yazısında 'Kahramanmaraş'ın kentsel dönüşüm ihtiyacı' başlığını ele alıyor. İşte Eskalen'in köşe yazısı;

İzmir'in yüzde 70'inin dönüşüme ihtiyacı var! Uzmanlardan korkutan açıklama geldi!

İzmir'de 60 ile 70 oranında kentsel dönüşüme  ihtiyaç olduğu belirtilirken uzmanlardan peş peş korkutan açıklama geldi.

Türkiye'nin acil dönüşüme ihtiyacı var!

Eski evlerin yıkılarak yeni ev inşa edilmesinin kolay olmadığını söyleyen Çelikmen Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çelik, Türkiye'nin acil kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside karşılanan engeller var. Bu engellerin süratle aşılmasına ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

Bursa'nın zihinsel dönüşüme ihtiyacı var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’nın önce sosyal ve zihinsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bağcılar'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bağcılar'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade etti.

İnşaat sektörünün dönüşüme ihtiyacı var!

Yeni teknolojik devrimler ile birlikte inşaat sektörününde dönüşüme ihtiyacı var. WeWork aslında yaptığı işin niteliği itibariyle, inşaat sektörü açısından gayrimenkul yatırım şirketlerine (Real Estate Investment Trust-REIT)benziyor. 

Alanya'nın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Alanyalı inşaat sektörü temsilcileri bölgede kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğunu belirtti. Merkezdeki binaların yüzde 80'inin 30 yaş üstü olduğunu belirten temsilciler, büyük sürprizler geleceğini söyledi.

Bursa'nın yüzde 70'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

BUSİAD, kent ekonomisinin yanı sıra sektörel değerlendirmelerde bulundu. Bursa'nın kentsel dönüşüme en fazla ihtiyaç duyan illerin başında geldiği belirtilen raporda, şehrin yeniden planlanması gereken alanlarının yüzde 70'i bulduğu açıklandı.

Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var" dedi

Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Cirit, "Bunu çok inceleyerek dile getirdiğim bir şey değil. Demek ki dışarıdan gelen bir kişi böyle görüyorsa herhalde dışardan buraya turist olarak gelenlerde de bu algı biraz vardır" dedi.

Gaziantep'in yüzde 60'ında dönüşüme ihtiyaç var!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede Gaziantep’in yüzde 60’sının ciddi şekilde dönüşüme ihtiyacı olduğu belirtildi.

Nazım Culha: Hatay Arsuz'un kentsel dönüşüm ihtiyacı yok!

Hatay'ın İskenderun Körfezi'ndeki doğa harikası ilçesi Arsuz'un belediye başkanı CHP'li Nazım Culha, bölgenin dönüşüme ihtiyacı olmadığını belirtti. Culha, ''Riskli alanlarımız yok ama riskli binalarımız var'' dedi.

Celil Çolak: Bursa Nilüfer'de dönüşüme ihtiyaç var!

AK Parti Bursa Osmangazi ile Nilüfer İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İMSİAD'da Namık Ziya Mescioğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Celil Çolak, "Yıldırım'ın, Osmangazi'nin olduğu kadar Nilüfer'in de acilen dönüşüme ihtiyacı var." dedi.

Kahramanmaraşın dönüşüme ihtiyacı var mı Haberi

Kahramanmaraşın dönüşüme ihtiyacı var mı

Son günlerde Kahramanmaraş'ın gündemini meşgul eden kentsel dönüşüm bir muamma gibi görünüyor. Bilindiği gibi Kahramanmaraş deprem kuşağı içinde yer aldığı için kentsel dönüşümle, depreme dayanıksız binaların da yenilenmesi gerekiyor. 



Yenilenecek binalar arasında bir çok kamu binası da var. Ama bu işe nasıl başlanacak, nasıl yapılacak pek bilen yok. Yetkililerin her zaman gündemden düşürmediği kentsel dönüşüm, yine bir çok işte olduğu gibi lafta kalacak gibi. Ama yine de bir umut var. En azından proje konuşularak gündemde tutuluyor. Vatandaşın bu süreçten beklentisi ise yüksek.


Şehrin yarısının kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gerekiyor. Ama bunu sadece belediyelerin yapması mümkün görünmüyor. Ne çalışmaları ne de bütçeleri buna müsait, Görünen o ki özel sektörün de bu işe dahil edilerek kentsel dönüşümün hızlandırılmasına ihtiyaç var. Fakat görünürde böyle...