28 / 04 / 2024

İzmir'in yüzde 70'inin dönüşüme ihtiyacı var! Uzmanlardan korkutan açıklama geldi!

İzmir'in yüzde 70'inin dönüşüme ihtiyacı var! Uzmanlardan korkutan açıklama geldi!

İzmir'de 60 ile 70 oranında kentsel dönüşüme  ihtiyaç olduğu belirtilirken uzmanlardan peş peş korkutan açıklama geldi.



İzmir’in yüzde 60 ila 70 oranında yapıların dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten İnşaat Mühendisleri Odası  İzmir  Şube Başkanı Eylem Ulutaş İzmir'in kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ÇOK CİDDİ PROBLEMLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş, İzmir'de yüzde 60 ila 70 oranında yapının dönüşüme ihtiyacı olduğunun altını çizerek; "İzmir’de çok ciddi problemle karşı karşıyayız. Mühendislik hizmeti almamış olan yapılar risk oluşturuyor. Mühendislik hizmetini hiç almamış olması, aslında yapının kendi güvenliği açısından bir tehdit oluşturuyor. Bu yapıların güvenliğinden bahsetmek mümkün değil" dedi.

İzmir in yüzde 70 inin dönüşüme ihtiyacı var! Uzmanlardan korkutan açıklama geldi!

2026'YA KADAR 3500 BAĞIMSIZ BÖLÜM  OCAKTA TESLİM EDİLECEK

İzmir Karabağlar Uzundere'deki kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çalışmaları yerinde inceledi ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Tunç Soyer, burada yaptığı açıklamasında "Şu anda yaptığımız takvime göre 25 Aralık tarihine kadar 3. ve 4’üncü etapta kalmış binaların yıkımını bitireceğiz.

Yeni yıla yıkımı yapılacak bina kalmayacak. Kentsel dönüşüm kapsamında yaptığımız çok amaçlı salon, kütüphane gibi sosyal donatı alanlarını içeren binamızın tamamlanmasını sağladık" diye konuştu. 

Ocak ayı, en geç Şubat başında o binanın açılışının yapılacağını dile getiren Soyer, "Uzundere’de 2026 yılına kadar dört etapta toplam 3 bin 500 bağımsız birimin tamamlanmasını sağlayacağız" açıklamasında bulundu. 

Takviminde yürüyen ve finansman sorunu olmayan bir çalışma sürecinde olunduğunun vurgusunu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’ye örnek olmasını dilediği bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu açıklayarak'' Buradaki vatandaşlarımızın çok uzun senelerdir yaşadıkları mağduriyeti gidermeye çok az kaldı.

İnşaatlarda sayısı 150’ye ulaşan emekçi arkadaşlarım canla başla çalışıyor. İzmirlinin beğenisine layık, gönüllerini hoş tutacak inşaatları bitiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Emlak Konut GYO'nun İzmir'deki arsalarının 2023 değeri yaklaşık 90 milyon TL!

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

İzmir'in en ucuz ilçeleri tek tek sıralandı!

Geri Dön