05 / 05 / 2024

KAİ Vakfı

KAİ Vakfı

Türkiye’nin sınır komşusu İran’ın Batı ve ABD ile yürüttüğü müzakereler neticesinde 12 yıldır uygulanan ambargo son buldu. Ambargonun son bulması nedeniyle İran ekonomisinin bu yıl yüzde 8 oranında büyümesi bekleniyor.

Maçka Sosyal Yardımlaşma Başkanlığı Trabzon'da 2 gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Maçka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Trabzon Maçka'da yer alan 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e konut seferberliği!

Türkiye Diyanet Vakfı, Malatya Battalgazi, Antalya Kaş, Kütahya Tavşanlı, Tokat ve Rize'de din görevlileri, müftülük personeli, hayırseverler ve 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin destekleriyle toplanan 252 iyilik konutu tutarı toplam 1 milyon 512 bin 540 lira bağışladı.

KAÇUV 2. Aile Evini Pendik'te açtı!

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), kanser tedavisi için İstanbul'a gelmek zorunda kalan çocuklar ve aileleri için 2. aile evini Pendik'te açtı...

Fırtına Vadisi'ndeki 15 kaçak yapı yıkıldı!

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında bulunan Rize'nin Fırtına Vadisi'ndeki dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapıdan 15’i yıkıldı.

Bakırköyspor Vakfı binası yıkıldı!

Bakırköyspor Vakfı binasının kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımına başlandı. Durumu tepki gösteren vatandaşlar binanın önünde toplandı. 

Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yıkım başladı!

Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri ile ilgili kaçak olduğu gerekçesiyle 3 Kasım’da yıkım kararı aldı. Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yıkım gece yarısı başladı.

TOKİ Vakfıkebir ve Maçka Konutları'nın kurası çekildi!

TOKİ Trabzon Vakfıkebir ve Maçka projelerinde yer alan 297 konutun kurası çekildi

Taksim Camii başka bir yere yapılamazdı!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Taksim'de caminin inşa edileceği alan 2. Mahmut Vakfı'nın hayratıdır. Bizim o mekana hayrat olması hasebiyle cami dışında başka bir şey yapmamız zaten mümkün değil" diye konuştu.

Kocaeli Dubai Port Limanı kaçak mı?

ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. Yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. Liman kaçaktır.” şeklinde konuştu.

Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı'nın Kemerburgaz'daki okul planı onaylandı!

İBB 7 yıl önce kaçak olduğu gerekçesiyle yıktığı Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı’na ait özel okulun yeni planlarını onayladı. Yeni okul binaları, Kemerburgaz’da bulunan eski okulun yaklaşık 600 metre güneyinde yeniden yapılacak.

Nişanyan Evleri, Nesin Vakfı 'na bağışlandı!

İzmir 'in Selçuk ilçesine bağlı tarihi şžirince  köyünde, 'sit alanında kaçak olarak inşa edildiği' gerekçesiyle hakkında yıkım kararı alınan butik otel işletmesi Nişanyan Evleri, kurucusu ve işleticisi Sevan Nişanyan tarafından Nesin Vakfı 'na bağışland

Milli Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı İzmir'de mesken satacak

Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı mülkiyetinde bulunan 2 adet meskeni satışa çıkardı

TOKİ Kayabaşı'nda ikinci gün kaç başvuru oldu?

TOKİ, Kayabaşı projesinde ikinci etapta dün satışa çıkarılan 7 bin 588 konuta bugün kaç başvuru yapıldı?

KAİ Vakfı Haberi

KAİ Vakfı

Türkiye’nin sınır komşusu İran’ın Batı ve ABD ile yürüttüğü müzakereler neticesinde 12 yıldır uygulanan ambargo son buldu. Ambargonun son bulması nedeniyle İran ekonomisinin bu yıl yüzde 8 oranında büyümesi bekleniyor. İran’a ambargoların kalkması ile ticaretin canlanacağını belirten KARS-ARDAHAN-IĞDIR Vakfı (KAİ Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit,   “İran’a ambargonun kalkması sınır illerinin ticari anlamda yatırım çekmesi için iyi bir fırsat yaratır” dedi.


İran’la ticaretin serbestleşmesinin özellikle sınır illeri olan Kars-Ardahan-Iğdır için yeni fırsatlar doğurduğunun altını çizen KAİ Vakfı Başkanı Sabri Yiğit, “İran’ın dondurulmuş 100 milyar dolar varlığı mevcut. Yaptırımların kalkmasıyla bu varlıkların 30-50 milyar dolarlık kısmının serbest kalması öngörülüyor. Ülke olarak bu yatırımdan mutlaka pay kapmamız gerekiyor” dedi.


İki ülke arasında yatırım heyetlerinin kurulmasının önemini vurgulayan Yiğit, “İran’daki alt yapı yatırımları,...