06 / 05 / 2024

kaks alanları

kaks alanları

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

Kat alanı kat sayısı hesaplaması!

Kat alanı kat sayısı, yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kaks nasıl hesaplanır? İşte, kat alanı kat sayısı hesaplaması!

KAKS oranları 2017!

KAKS, yapının inşa edilen tüm kat alanlarının toplamının imar parseli alanına oranı oluyor. İşte Yeni İmar Yönetmeliği'nde yer alan KAKS oranları ve sınırlamaları..

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

İnşaat kaks değeri nedir?

KAKS; yapının bütün katlardaki alanları toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olarak biliniyor. Peki, inşaat kaks değeri nedir?

Kaks hesabına dahil edilmeyen alanlar!

Bir arazi üzerine yapılacak olan inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için kat alanı kat sayısı hesabı yapılıyor. Peki, kaks nasıl hesaplanır? İşte, kaks hesabına dahil edilmeyen alanlar!

İnşaat kaks hesabı nasıl yapılır?

İnşaat çalışmalarına başlanacak yapının bütün katlardaki alanları toplamına kaks sayısı deniyor. Peki, inşaat kaks hesabı nasıl yapılır?

Katlar alanı hesabına dâhil edilmeyen alanlar!

Kask hesabıyla, inşaatına başlanacak bir yapının kesin sınır ve kat sayıları belirliyor. Söz konusu KAKS değeri parselin bilgilerini içeriyor. İşte, katlar alanı hesabına dâhil edilmeyen alanlar!

KAKS'a girmeyen alanlar!

Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olan KAKS; Kat alanı kat sayısı olarak karşımıza çıkıyor. Peki imar yönetmeliğine göre KAKS'a girmeyen alanlar nelerdir?

Kaks nasıl bulunur?

Kat alanı kat sayısı yani kaks,diğer bir adıyla da emsal yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayıdır.Peki, kaks nasıl bulunur?Kaks hesaplaması nasıl yapılır?Kaks alanına dahil olmayanlar alanlar nelerdir?

Emsale girmeyen alanlar nelerdir?

İnşaat çalışmalarında yapımına başlanacak olan inşaatın hangi sınırlar dahilinde yapılması gerektiğini hesaplamak için emsal yani KAKS hesabı yapılıyor. Emsal oranları nelerdir? Emsale girmeyen alanlar nelerdir?

İstanbul'daki 2B alanları!

İstanbul'daki 2B alanlarının listesi İstanbul Defterdarlığı tarafından yayınlandı. Buna göre 2B taşınmaz adedinin en yoğun olduğu ilçe Beykoz, en az olduğu ilçe ise Başakşehir olarak göze çarpıyor...

2B alanları ne demek?

2B alanları ne demek?: Türkiye Cumhuriyeti sınırları dâhilinde, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen alanlara 2B alanları denir...

Sit alanları için yeni yasal düzenleme 14 Ekim'e kadar yasalaşacak!

Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen SİT alanlarında inşaat yapana büyük cezalar öngören maddenin yerine yasal boşluğun doldurulması için Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni yasal düzenleme, 14 Ekim tarihine kadar yasalaşacak...

2b alanları davaları!

6292 Sayılı Kanun gereğince 2b alanları davaları, 2b yasasına göre yapılacak işlemler sonuçlanıncaya kadar Hazine tarafından kişiler aleyhine açılmaz, açılmış ve devam eden davalar ise durdurulur...

kaks alanları Haberi

kaks alanları

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Yapının bütün katlardaki alanları toplamının parsel alanına olan oranından elde ediliyor.


Bu alan hesaplamasına hangi alanların dahil edildiği, hangi alanların dahil edilmediği esaslarına Planlı alanlar tıp imar yönetmeliğinde yer veriliyor. 


Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?


Katlar alanına; 

Kanopiler, giriş saçakları, avlular, güneş, rüzgâr, yağmur ve kar etkisine karşı üstü örtülü bir veya birden fazla kenarı açık olan ve her bir bağımsız bölümle irtibatlı zemine oturan teraslar, çatı terasları ve çatı bahçeleri,Temelden çatıya taşıyıcı sistemle doğrudan bağlı olmayan binaya bitişik veya ayrık bir veya birden fazla kenarı açık olan arkatlar, bahçe ve istinat...