16 / 05 / 2024

kamu lojmanlarının satışı

kamu lojmanlarının satışı

Kamu lojmanlarının satışı için hazırlıklar hızlandı. Lojmanların 5 bin adedi Kasım'a kadar satışa çıkacak. Satışta öncelikli alım hakkı, içinde oturanda olacak... 

Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı!

Kamu kurum ve kuruluşlarına özel güvenlik hizmeti sağlayan Akdeniz Güvenlik, yeni unvanıyla Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı. 

İzmir'de 111 kamu konutu satışa çıkarıldı!

İzmir Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce Konak, Karşıyaka, Selçuk ve Karabağlar ilçelerinde bulunan 111 kamu konutu satışa çıkarılıyor. Lojmanların satışı 17 Kasım 2020 günü gerçekleşecek. 

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Konut kredileri ile sağlanan kolaylıklar sayesinde vatandaşlar ikinci el konut satışına yönelmişti. Ancak geçtiğimiz gün itibariyle faiz oranları yükselmeye başladı. Peki kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

İzmir Büyükşehir kamu konutlarını satışa çıkardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam 40 konut, açık ihale usulü ile satışa çıkarıldı. İhale ilanı, Basın İlan Kurumu'nun resmi ilan sayfasında yayımlandı. İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait ihale ilanına ilişkin detaylar...

Emlak Katılım’dan 50 bin lojmanın satışına özel finansman desteği!

Emlak Katılım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaklaşık 50 bin kamu lojmanının satışına dair finansman desteği için protokol imzaladı...

Kamu lojmanlarına ne kadar zam geldi? 

Kamu lojmanlarının 2020 yılı kira bedelleri açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliğiyle duyurulan kira bedellerine ne kadar zam yapıldı?

Maliklerden birinin haczi varsa gayrimenkulün satışı yapılır mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemden kalan bir arsanın satışını yapmak istiyorum. 5 kardeşiz. Kardeşlerimin birinin kamu haczi ve icrai haczi çıkıyor. Bu bilgiye e-devlet aracılığıyla ulaştım. Bu satışı yapamaz mıyım?' sorusunu yanıtladı.  

Turizm yatırımlarının satışı ve kiralanması için başvurular 5 Aralık'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvuruların 5 Aralık'ta sona erdiğini açıkladı.

5 bin kamu lojmanı Kasım'a kadar satışa çıkacak!

Kamu lojmanlarının satışı için hazırlıklar hızlandı. Lojmanların 5 bin adedi Kasım'a kadar satışa çıkacak. Satışta öncelikli alım hakkı, içinde oturanda olacak... 

50 bin kamu lojmanının satışı için tarih belli oldu!

Türkiye'deki 200 binin üzerindeki kamu lojmanlarından 50 bin adedinin satışına yönelik takvim netleşti. 50 bin adet konut kısım kısım satışa çıkacak.

Lojmanların satış süreci şekillendi!

Kamu lojmanların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin usul ve esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Lojmanların satış bedelini bağımsız şirketler belirleyecek!

TBMM’de Kasım ayı sonu kabul edilen Torba Kanun ile lojmanların satışı onaylandı. Lojmanların satışı öncelik oturanlara verilmek suretiyle satılmaları mümkün hale getirildi. 

kamu lojmanlarının satışı Haberi

kamu lojmanlarının satışı

Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen kanunla kamu konutlarının satışına yönelik düzenleme yapılmıştı. Kamu konutlarının satışının hızlandırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıkladığı ‘100 Günlük İcraat Programında’ çalışmaların yapılacağını duyurmuştu.

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sorumluluğunda olan kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması kapsamında, ilk olarak satışa konu edilebilecek 50 bin kamu konutunun Kamu Taşınmazları Sistemine (KTS) kaydının yapılması suretiyle envanter çalışması tamamlanacak ve 5 bin kamu konutu Kasım'a kadar satışa çıkarılacak.

500 milyon TL gelir

İhale bedeli öncelikli alım hakkı sahibi olan oturan tarafından, yüzde 25’i peşin olmak kaydıyla 4 yıla kadar (48 ay vade) kanuni faiziyle taksitli olarak ödenebilecek. Peşinde yüzde on indirimli olarak satın alınabilecek.

Yapılan etki analizine göre, 240 bin 398 adet kamu konutu bulunuyor. Savunma,...