05 / 05 / 2024

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu resmi gazete

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu resmi gazete

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 24 Aralık 2003 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında kamu bütçelerinin hazırlanması, uygulanması, tüm mali işlemlerin muhasebeleştirilmesi ile ilgili esaslar bulunuyor...

Osman Ataş, Torunlar GYO İnşaat ve Proje Yönetimi İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Osman Ataş, Torunlar GYO İnşaat ve Proje Yönetimi İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine ise Metin Karakoç atandı. 

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Kırsal mahallelerde bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlar alınmayacak!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı.

Vakıf taşınmazlarının kiralarına erteleme!

AK Parti milletvekillilerinin "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nde yer alan, vakıflara ait gayrimenkul kira ödemelerine ilişkin teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Eski köylere emlak vergisi indirimi!

Kamu mali yönetimi ve kontrolü kanunuyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair teklifi kapsamında kırsal yerleşim bölgelerine yönelik su ücretleriyle emlak vergilerinde indirim ve çeşitli kolaylıklar getirilecek.

2020 yılı uygulanacak parasal sınırlar belirlendi!

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve diğer mevzuat kapsamında bu yıl uygulanacak parasal sınırlar ve faiz oranları tespit edildi.

12 maddede bazı kamu alanlarının site yönetimi idaresine verilmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'bazı kamu alanlarının site yönetimi idaresine verilmesi' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Dev projelerde yüzde 10 ödenek şartı kalkıyor!

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fenerbahçe ve Ayvansaray Üniversitesi kuruluyor!

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, "İstanbul Ayvansaray Üniversitesi" ile "Fenerbahçe Üniversitesi" kurulacak.

Büyük ulaşım projelerine yönelik düzenleme komisyonda kabul edildi!

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

İzmir Kamu Yönetimi Sempozyumu'nda dönüşüm konuşuldu!

İzmir'de, düzenlenen Kamu Yönetimi Sempozyumunda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşüm hakkında yapılan çalışmalardan ve yönetimdeki 'ortak akıl' görüşünden bahsetti.

Lojman yönetimi nasıl olur?

Kamu memurlarına tahsis edilen lojmanların yönetimi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünde oluyor. Peki, lojman yönetimi nasıl olur? Lojman yönetimi nasıl yapılır?

Lojman yönetimi kanunu 2015!

Devlete ait kamu konutları, 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesi gereğince yönetiliyor. İşte Lojman yönetimi kanunu 2015 esasları...

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu resmi gazete Haberi

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu resmi gazete

KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE  KONTROL KANUNU

Kanun No. 5018       

Kabul Tarihi : 10.12.2003      

 

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1.- Bu Kanunun amacı, kalkınma planları ve programlarda yer alan politika ve hedefler doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği ve malî saydamlığı sağlamak üzere, kamu malî yönetiminin yapısını ve işleyişini, kamu bütçelerinin hazırlanmasını, uygulanmasını, tüm malî işlemlerin muhasebeleştirilmesini, raporlanmasını ve malî kontrolü düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2.- Bu Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin malî yönetim ve kontrolünü kapsar.

Avrupa Birliği fonları ile yurt içi ve yurt dışından kamu idarelerine sağlanan kaynakların kullanımı ve kontrolü de uluslararası anlaşmaların hükümleri...