09 / 05 / 2024

kamu taşınmazı kiralama

kamu taşınmazı kiralama

Kamu kurumları 8 ay içerisinde 1524 kamu malını satmak veya kiramalak için Başbakanlık'tan onay istedi...

Ortaklar Taşınmaz Kiralama Anonim Şirketi kuruldu! 

Ortaklar Taşınmaz Kiralama Anonim Şirketi Sarıyer'de 19 milyon 831 bin 477 TL sermaye bedeli ile Hamza Kaya, Nurullah Dönmez ve Ramazan Kaya ortaklığında kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

AOÇ, Yenimahalle'deki depo olarak kullanılan taşınmazını yeniden kiraya veriyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içindeki 3596 metrekarelik taşınmazı için kiralama ihalesi düzenliyor.

AOÇ, depo olarak kullanılan taşınmazını yeniden kiraya veriyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içindeki 1412 metrekarelik taşınmazı için kiralama ihalesi düzenliyor.

Kamu taşınmazlarında kiralara 20 yıl sınırı geliyor!

Kamu taşınmazlarında 49 seneye kadar çıkan kiralama sürelerine bir çok alanda sınırlama getirilecek.

Kamunun taşınmaz fırsatı sürüyor!

3.4 milyon adet Hazine taşınmazının satış, kiralama vb. işlemlerini yürüten Milli Emlak, yılsonuna kadar Doğu ve Güneydoğuda 10 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazını yatırımcılara arz edecek...

Kamu idarelerinin taşınmaz kiralamalarına ilişkin genelge!

Kamu idarelerinin taşınmaz kiralamalarına ilişkin genelge, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.Genelgeye göre Kamu idarelerinin taşınmaz kira bedelleri TÜFE'nin on iki aylık ortalamalara göre belirlenecek. 

8 bin 600'ü aşkın kamu taşınmazı satışa hazırlanıyor!

Yüzlerce kamu taşınmazı için ihaleye çıkıldı, 8 bin 600’ü aşkın taşınmaz ise satışa hazırlanıyor. Tarım arazilerindeki mülkiyet sorunları çözüldü. 2/B arazilerini kullananlara ödemeler için ek süre verildi... 

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımların süreleri uzatılıyor!

Kamu taşınmazı üzerinde turizm tesisi veya turizm amaçlı kıyı tesisi gerçekleştirilmek amacıyla yapılan yatırımların süreleri uzatılabilecek..

Taşınmazını şimdi satan şirket kârda!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşınmaz satışı istisna uygulamasıyla ilgili tasarıda ikinci yürürlük tarihinin finansal kiralama ve finansman şirketlerini ilgilendirdiğini açıkladı. 

Antalya'da 10 ayrı kamu taşınmazı tahsis edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'da 1250 ek yatak kapasitesiyle birlikte Alanya'da 18 delikli golf tesisi ve Belek'te turizm amaçlı spor tesisi yapımının öngörüldüğü 10 ayrı kamu taşınmazını tahsise çıktı.

Orman genel müdürlüğü taşınmaz kiralama işlemleri!

Orman genel müdürlüğü özel mülkiyetinde olan taşınmazların satış ve kiralama işlemleri, yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Orman genel müdürlüğü taşınmazları nasıl kiralanır? İşte orman genel müdürlüğü taşınmaz kiralama işlemleri...

TSKB Gayrimenkul Nova Taşınmaz Değerleme ile anlaştı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Nova Taşınmaz Değerleme ile anlaştı.

kamu taşınmazı kiralama Haberi

kamu taşınmazı kiralama
Kamu kurumlarının ellerindeki taşınmazların satışı ve kiralanması için izin alma zorunluluğun başlamasıyla, 8 ay içerisinde 1524 kamu malının satışı ve kiralaması için Başbakanlık'tan onay istendi. Başvuruların yüzde 77'sine onay verilirken, yüzde 1'i...