02 / 05 / 2024

Kamulaştırma fiyatını kim belirler

Kamulaştırma fiyatını kim belirler

Kamulaştırmaların, İstanbul 3. Havaalanı Projesi için yapıldığı ve başka bir amaçla kullanılmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, kamulaştırma işleminin tamamlanmasından sonra bahse konu taşınmazların Hazine'ye devredileceği ifade edildi.

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Ankara'nın 4 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Çubuk, Sincan, Polatlı, Güdül ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Bartın Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bartın ili, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Ankara'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Gölbaşı, Bala ve Polatlı sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Manisa'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili, Sarıgöl, Şehzadeler ve Soma sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Konya Sarayönü ilçesi için kamulaştırma kararı!

Konya ili Sarayönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Konya'nın 7 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Konya Sarayönü için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Sarayönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Konya ili Sarayönü ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay Altınözü için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Altınözü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay ili Altınözü ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bartın Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bartın ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31499 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak, Kastamonu ve Bartın için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak, Kastamonu ve Bartın illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Aydın için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamulaştırma fiyatını kim belirler Haberi

Kamulaştırma fiyatını kim belirler


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nm (TOKİ), İstanbul'a yapılacak Üçüncü Havalimanı Projesi'nde ucuza kamulaştırma yaptığı yönündeki haberler, İdare tarafından yalanlandı. TOKİ'den yapılan açıklamada, İstanbul Avrupa yakası rezerv yapı alanında yer alan "İstanbul 3. Havaalanı Projesi" için kamulaştırma çalışmalarının yürütüldüğü anımsatılarak, "Havaalanı kamulaştırma alanı yaklaşık 7 bin 700 hektardır. Bu alanın yaklaşık 152.5 hektarlık kısmı özel mülkiyete konu olup gerekli bütçe ayrılmıştır. Proje alanının geriye kalan kısmının tamamı kamu tasarrufundadır. Kamulaştırma bedelinin tespit yöntemi ise 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 11. 

maddesinde belirtilen hüküm, usul, esas ve bilimsel çalışmalar ve SPI< lisanslı ekspertiz verileri esas alınarak fiyat tespitleri yapılmaktadır" dendi. Açıklamada, İstanbul 3. Havaalanı Projesi'nin ülke ve dünya ölçeğinde bir yatırım olması nedeniyle projenin daha hızlı ilerleyebilmesi için Bakanlar Kurulunun 2 Ocak 2014...