19 / 05 / 2024

kanada Mevlana Camisi

kanada Mevlana Camisi

Yapımı Aziz Mahmud Hüdayi Vakfının desteğiyle tamamlanan camide her gün yaklaşık 80 kişiye iftar veriliyor. Dereci, yaşadıkları bölgede Müslümanların cami sıkıntısı çektiğini söyledi.

Hint Ulema Cemiyeti'nden Babri Camisi kararına itiraz!

Mevlana İrşad Medeni'nin önderlik yaptığı Hint Ulema Cemiyeti, Tüm Hindistan Müslüman Kişisel Hukuk Kurulu gibi Yüksek Mahkemenin Babri Camisi kararına itiraz edeceklerini ifade etti.

Kanada'da Mevlana Camisi ibadete açıldı!

Yapımı Aziz Mahmud Hüdayi Vakfının desteğiyle tamamlanan camide her gün yaklaşık 80 kişiye iftar veriliyor. Dereci, yaşadıkları bölgede Müslümanların cami sıkıntısı çektiğini söyledi.

Kanada Davet Vakfı Camii ibadethane ruhsatı aldı!

Kanada’nın Montreal kentindeki İslam’a Davet Vakfı Camisi, kanuni ve fiziki denetlemeleri başarıyla geçen ve ibadethane ruhsatı alabilen ilk Türk camisi oldu.

Mevlana Camisi'nin kundaklandığı kesinleşti!

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, Berlin'deki Mevlana Camisi'nin kundaklanmasıyla ilgili 24 şüphelinin tespit edildiğini belirterek, "Bir kundaklama olduğu, kesin olarak netleşti" dedi.

Berlin Mevlana Camisi'ndeki yangının sebebi araştırılıyor!

Berlin Emniyet Müdürü Kandt: "Yangının teknik arızadan ya da sigara izmaritinden çıktığı ihtimalini kesin olarak dışlayabiliriz. Biz kasıtlı kundaklama olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Berlin Mevlana Camisi'ndeki yangın kundaklama mı?

Berlin Emniyet Müdürü Kandt: "Yangının teknik arızadan ya da sigara izmaritinden çıktığı ihtimalini kesin olarak dışlayabiliriz. Biz kasıtlı kundaklama olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sigmar Gabriel, Berlin'deki Mevlana Camisi'ni ziyaret etti!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, "Kiliseye, ibadethaneye, camiye, tapınağa veya sinagoga yapılan saldırı, toplumun merkezine yapılmış bir saldırıdır" dedi...

Berlin'deki Mevlana Camisi'nde yangın çıktı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde bulunan Mevlana Camisinde çıkan yangında yaklaşık 1 milyon avroluk hasar meydana geldiği bildirildi. Camiinin inşaatı devam ediyordu.

Konya Yavuz Sultan Selim Camisi’nin temeli atıldı!

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Karatay Müftülüğü ve Yavuz Sultan Selim Camisi Kız Kuran Kursu Yaşatma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde yapılacak Yavuz Sultan Selim Camisi’nin temeli yapılan dualarla atıldı...

Elazığ Yeşilyurt Camisi 8 ayda tamamlandı!

Yeşilyurt mezrasında 8 ayda tamamlanan cami hizmete açıldı. Elazığ -Diyarbakır karayolu 10. kilometresinde bulunan Yeşilyurt Camisi'nin Türkiye’nin en kısa sürede tamamlanan camisi olma özeliği taşıdığı belirtildi...

Diyanet, Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'da inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul'daki Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'nın başkenti Havana'da yapmak için çalışmalara başladı. Küba Din İşleri İdaresiyle görüşen vakıf yöneticileri, ilk kazmayı vurmak için onay bekliyor.

Konya Mevlana Müzesi'ni 303 bin 90 kişi ziyaret etti!

Konya'daki Mevlana Müzesi'ni yılın ilk 3 aylık döneminde 303 bin 90 kişi ziyaret etti. İlk sırayı Topkapı Sarayı alırken, onu dünyadaki en önemli mimari yapılardan biri kabul edilen 1449 yaşındaki Ayasofya Müzesi takip etti.

Mevlana Müzesi aslına dönüyor!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Mevlânâ Müzesi olarak resmî kayıtlarda geçen ancak aslı bir Mevlevihane olan türbenin içinde namaz kılınması gerektiğini belirtmişti. Mevlana Müzesi aslına dönüyor...

kanada Mevlana Camisi Haberi

kanada Mevlana Camisi

Kanada'nın Toronto kentinde Aziz Mahmud Hüdayi Vakfının desteğiyle inşa edilen Mevlana Camisi ibadete açıldı.


Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Toronto Mevlana Camisi Başkanı Ahmet Cengizhan Dereci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları bölgede Müslümanların cami sıkıntısı çektiğini söyledi.


Bir süredir cami arayışı içinde olduklarını anlatan Dereci, "Sonunda birkaç ay önce bu binayı bulduk. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ile manevi gönül bağımız var. Büyüklerimiz de mortgage ve faize bulaşmadan bu binayı alma konusunda bize 600 bin dolar tutarında büyük bir destek verdi." diye konuştu.


Caminin halı ve çinilerinin Türkiye'den getirildiğini anlatan Dereci, şunları kaydetti:


"Ramazan öncesi kardeşlerimizle hemen işe koyulup, 'camiyi tam bitmese bile ibadete açalım' dedik. İçerideki tadilatların büyük bölümünü yapıp, camimizi Ramazan-ı Şerif'in ilk teravihine yetiştirdik. Camimizin mutfağında her gün Hüdai aşı pişiyor ve...