30 / 04 / 2024

Kanal İstanbulun derinliği

Kanal İstanbulun derinliği

20 milyar liraya mal olması planlanan Kanal İstanbul projesi 453 milyon metrekare alanda kurulan Yeni Şehir'in içinde yer alacak. 400 metre genişliğe sahip olacak Kanal İstanbul, 30 milyon metrekare alandan oluşacak...

Kanal İstanbul'un 4 yıldır süren davasında kriz: İkinci kez bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesine için verilen ÇED olumlu kararına karşı açılan davada Danıştay tarafından ikinci defa bilirkişi incelemesi yapılması talep edildi. Dudak uçuklatan bilirkişi ücretlerine tepki geldi. İşte detaylar...

Elazığ'da 4,2 büyüklüğünde deprem!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Elazığ'da saat 16.26'da derinliği 9 kilometre olan bir deprem yaşandı.

Son dakika! Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yapılan açıklamada, depremin derinliği 7.07 kilometre olarak ölçüldü. İşte ayrıntılar...

AFAD açıkladı: Konya'da 4 büyüklüğünde deprem oldu

Son dakika deprem haberi. AFAD, Konya'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremi resmi olarak açıkladı. Bildirime göre depremin derinliği 7.02 olarak kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kahramanmaraş'ta son dakika korkutan bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Küçükçamurlu Köyü'nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 5 kilometre olarak bildirildi. İşte ayrıntılar...

Kuşadası Körfezi’nde 4.4 büyüklüğünde deprem!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah saat 08.26'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.97 kilometre olarak belirtildi.

Fransa'da 5,3 şiddetinde deprem!

Fransa'nın batısında, 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve bu deprem Paris başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Depremin derinliği 10 kilometre olarak tespit edildi.

Kanal İstanbul konutlar için 2 milyar 157 milyon liralık sözleşme!

Kanal İstanbul manzaralı konutları için dev bir sözleşmeye imza attı. İşte detaylar!

SON DAKİKA! Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem oldu!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen deprem AFAD tarafından duyuruldu. Depremin büyüklüğü 4.1 olarak kaydedildi ve derinliği 6.96 km olarak ölçüldü.

SONDAKİKA: 5 şiddetinde bir deprem oldu!

Kahramanmaraş Göksun'da bugün iki deprem meydana geldi. İlk depremin büyüklüğü 5, ikincisinin ise 4,1 olduğu belirtiliyor. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi, ikinci depremin büyüklüğünü 4,1 olarak kaydetti.

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Sosyal yardım alanlara bayram müjdesi! 2 bin TL bayram ikramiyesini kimler alacak?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla ödediği sosyal destek ödemeleri alan bazı vatandaşlara bayram ikramiyesi de ödeneceği müjdesi geldi. Peki kimlere bayram ikramiyesi ödenecek?

Son dakika! Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden hissedildi!

AFAD verilerine göre; Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 12.39 kilometre olarak hissedilen depremin sarsıntısı çevre illerden de hissedildi.

Kanal İstanbulun derinliği Haberi

Kanal İstanbulun derinliği

453 milyon metrekare alandaki Yenişehir'in içinde kurulacak olan Kanal İstanbul'un derinliği kaç metre olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


20 milyar liraya mal olması planlanan Kanal İstanbul projesinin uzunluğu 44 kilometre olacak. 30 milyon metrekare alandan oluşacak Kanal İstanbul Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e doğru geçecek. 


400 metre genişliğe sahip olacak Kanal İstanbul'da genişlik Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metreden 2 bin 200 metreye kadar çıkacak. 


Kanal İstanbul'un derinliği kaç metre olacak?

Kanal İstanbul'un derinliği kaç metre olacak sorusunun yanıtı 25 metre olarak belirlendi. Yeni Şehir'in Kanal İstanbul kısmında 1 milyon 120 bin 280 kişinin yaşayacak. 


Küçükçekmece – Başakşehir (Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri) – Arnavutköy Karaburun Köyü'nde kurulacak Kanal İstanbul ile  Küçükçekmece Gölü yeniden canlandırılacak. 


Ayrıca; Kanal boyunca 5'i...