26 / 06 / 2024

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...



Şişli Belediyesi, 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanında yapım çalışmaları süren rezidans inşaatındaki denetimlerinde uygunsuzluklar tespit etmişti. Odatv'de yer alan habere göre 26 Nisan 2024 tarihinde mühürlenen rezerv yapı alanı için bu defa da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı.

UTK KARARI ALINMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, söz konusu projede ulaşım açısından gerekli olan UTK kararının alınmadığını belirledi.

Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu kararı gereğince İstanbu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün Merkez Mahallesi 10619 ada 3 parselde yer alan inşaat alanına araç giriş ve çıkışlarını beton bariyer koyup engelledi.

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NİN MÜCADELESİ KARŞILIK BULDU

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de konuya ilişkin Şişli Belediyesi tarafından yapılan başvuru üzerine ilgili inşaat şirketi olan Taşyapı firmasına bir yazı gönderdi. İl Müdür Yardımcısı Yalçın Türkoğlu imzalı ve 10 Mayıs 2025 tarihli yazıda “10619 ada 3 parsel sayılı taşınmazda herhangi bir inşai faaliyette bulunulmaması, ayrıca bunun dışında söz konusu yapının ruhsata uygun hale getirilmesi ya da proje tadiline ilişkin gerekli işlemlerin ivedilikle yapılarak tarafımıza sunulması hususunda gereğini rica ederim” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca diğer bir taraftan Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün söz konusu kararında aynı firmanın rezerv yapı alanının karşısında yer alan ve yapım çalışmaları süren 10628 ada 1 parseldeki inşaat projesine ilişkin kararı da oldukça dikkat çekti. Buna göre “Şantiye Giriş-Çıkışı Geçici Sirkülasyon Projesi’nin İptali” kararı gereğince söz konusu inşaat alanının giriş ve çıkışına da beton bariyerler konuldu.

Şişli'nin Kanal İstanbul'u olarak bilinen inşaat belediye tarafından iki defa mühürlenirken Kaymakam Ahmet Gazi Kaya'nın belediye yetkililerini yetki aşımıyla suçladığı, yetkilileri soruşturma açmakla tehdit ettiğini bu sırada da ilgili firma avukatlarının da kaymakamlıkta bulunduğu iddia edilmişti.


NELER OLMUŞTU?

Taşyapı'ya ait olan söz konusu inşaat incelemelerinde projeye aykırı çalışmalar yapılmış olduğunu belirleyen ekipler, 12 milimetre çapında olması gereken bazı demirlerin 10 milimetre şeklinde kullanıldığı, iksa kazıklarının uygulama esnasında değiştirilerek, proje dışına çıktığını belirledi. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, merakla beklenen yerel seçimler öncesinde 19 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla 6306 sayılı kanun kullanılarak 24 bin metrekarelik alanın dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla rezerv yapı alanı şeklinde ilan edildiğini kamuoyuna açıklamıştı.  Göreve geldiğinde, “Bu çevre katliamına izin vermeyeceğim” ifadelerini kullanan Başkan Resul Emrah Şahan, rezerv yapı alanındaki inşaatta usulsüzlükleri ve kente vereceği hasarı gözler önüne sermişti.

 

Skoda Kampanya Mayıs 2024! 1.539.900 TL olan SUV 1.328.900 TL’ye satışta! Fırsatı kaçırmayın!

Evi depremde hasar gören vatandaş, hasar oranına itiraz edince bakın neler oldu!

İzmir ve Düzce'de 5 adet arsa satılıyor! Belediyeler tarihi verdi! 


Geri Dön