04 / 05 / 2024

Kanalistanbulun çevresinde fazla nüfusa yer yok

Kanalistanbulun çevresinde fazla nüfusa yer yok

Kanalistanbul ve çevresine kurulacak yeni şehirde çevre dokusu korunacak. Bu amaçla planlamalardaki bölgede yaşayacak nüfus 1.5 milyondan 500 bine çekildi. Yapı yoğunluklarına izin yok!

Kanalistanbul'un çevresinde fazla nüfusa yer yok!

Kanalistanbul ve çevresine kurulacak yeni şehirde çevre dokusu korunacak. Bu amaçla planlamalardaki bölgede yaşayacak nüfus 1.5 milyondan 500 bine çekildi. Yapı yoğunluklarına izin yok!

Elektrik kesintileri artık 5 saatten fazla olmayacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bölgenin önemli sorunu haline gelen elektrik sorununa değindi. Çelik, elektrik kesintilerinin artık 5 saatten fazla olmayacağını dile getirdi...

Faruk Çelik: 5 saatten fazla elektrik kesintisi yaşanmayacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bölgenin önemli sorunu haline gelen elektrik sorununa değindi. Çelik, elektrik kesintilerinin artık 5 saatten fazla olmayacağını dile getirdi.

Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı yapılıyor!

TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken şu an bunun yaklaşık 10 katı bir proje var" dedi...

Emre Yazıcı: Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı var!

TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken şu an bunun yaklaşık 10 katı bir proje var" dedi.

Yabancılara konut satışında en fazla artış 1.509'la İstanbul oldu!

Son zamanlarda yabancılara satılan konut oranlarında patlama yaşanıyor. Yabancılara konut satışında yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre en fazla artış, bin 509 konutla İstanbul'da oldu.

Doğu Marmara'da en fazla konut Kocaeli'de satıldı!

Ülkenin ihracatına ve istihdama önemli katkısı olan bölgedeki konut satışları yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre hız kesti. Bu dönemde, en fazla konut sanayi kenti Kocaeli'de satıldı.

En fazla rüzgar santrali Ege Bölgesi'nde bulunuyor!

EN fazla rüzgar santrali Ege bölgesinde bulunuyor. Türkiye' nin rüzgar enerjisindeki kurulu gücünün yüzde 38'ini ( 1311 megavat ) Ege bölgesindeki elektrik üretim tesisleri oluşturuyor...

ABD'de evi ve arabayı fazla yıkayan 'su polisi'ne hesap verecek!

ABD susuzlukla savaşta sınır tanımıyor. Kuraklıkla mücadele eden California şehirlerinin işe aldığı su polisleri israf eden halkın kapısına dayanıyor, 'Arabanı neden fazla yıkadın', 'Çimini neden fazla suladın' diye hesap soruyor...

Yabancıya konut satışında en fazla artış 1.509 konutla İstanbul'da oldu!

Kentsel dönüşüm, 3'üncü köprü, 3'üncü havalimanı gibi projelerle dikkatleri üzerine çeken İstanbul, yabancılara konut satışında bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre bin 509 konutla en fazla artış gösteren il oldu.

9 yapı adasında birden fazla müteahhit oluştu!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde müteahhitler, hak sahipleri için kesenin ağzını açtı. Otomobile varan teklifler hak sahiplerinin imzalarını geri aldırdı. 9 yapı adasında birden fazla müteahhit oluştu.

Çin'de Rammasun tayfunu nedeniyle 20 binden fazla kişi evlerini terk etti!

Şinhua haber ajansının Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi'nin açıklamasına dayandırarak verdiği habere göre, tayfun nedeniyle Haynan eyaletinin başkenti Haykou'da 20 binden fazla kişi evlerini terk etti...

Gayrimenkul en fazla Gaziantep'te kazandırıyor!

Gelecek dönemde sanayi ve ticaret şehri kimliğini daha da kuvvetlendirmesi beklenen Gaziantep’in, hızla yeni konut projelerine ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.Gayrimenkul en fazla Gaziantep'te kazandırıyor.

Kanalistanbulun çevresinde fazla nüfusa yer yok Haberi

Kanalistanbulun çevresinde fazla nüfusa yer yok

Kanalistanbul ve çevresine kurulacak yeni şehirde çevre dokusu korunacak. Bu amaçla planlamalardaki bölgede yaşayacak nüfus 1.5 milyondan 500 bine çekildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıldır üzerinde çalıştığı Kayabaşı, Başakşehir, Arnavutköy bölgelerini kapsayan yeni yerleşim alanlarında 1.5 milyon olarak planlanan nüfusun 500 bine çekilmesi kararlaştırıldı. 


FİNANS MERKEZİ


Projeyle bölgeye hastane, kamu yerleşim alanları, yeşil alanlar, üniversite, eğitim kurumları ve dev sağlık, fuar ve bacasız sanayi diye tabir edilen hizmet endüstrilerinin konuşlandırılması planlanıyor. Ayrıca İstanbul'un merkezi ve kısıtlı alanlarında kalan finans sektörü de yeni şehir içerisinde kurulacak finans merkezine kaydırılacak. Kayabaşı merkez alınarak yürütülen çalışma kapsamında ilk olarak 500 bin, daha sonra 700 bin nüfusun yerleşime geçirilmesi tasarlandı. Metro ve tren hatlarının geçiş güzergahındaki bölgedeki imar artışları da yeni şehre göre planlandı. Ekolojik...