05 / 07 / 2024

Kandıra organize sanayi bölgesi

Kandıra organize sanayi bölgesi

Kocaeli Kandıra’da kamulaştırılan 2 bin dönümlük alanın ortasındaki 2.8 dönümlük arazisini satmak istemeyen Mürsel Yaylalı dava açıp Organize Sanayi Bölgesi projesini iptal ettirdi.

Kandıra Gıda İhtisas OSB'yi 10 yıl geciktiren binada yıkım!

​​​​​​​Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini 10 yıl kadar erteleten binanın yıkımına başlandı.

Bursa Kayapa Islah Organize Sanayi Camii açıldı!

Kayapa Islah Organize Sanayi Camii; Bursa protokolünün yanı sıra bölge sanayicileri, ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kocaeli Kandıra GİOSB projesi iptal edildi!

Kandıra ilçesinde 2 bin dönümlük alan üzerinde kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin imar planlarında yer alan 2.8 dönümlük arazisini satmamakta direnen Mürsel Yaylalı'nın İdare Mahkemesi'ne açtığı davada, projenin iptali kararlaştırıldı.

İzmit-Kandıra arası duble yol olacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit-Kandıra arasının 2 gidiş, 2 geliş duble yol olması için ihalenin 8 Ekim Perşembe günü yapılacağını bildirdi.

Kandıra Gıda İhtisas OSB projesi rafa kalkabilir!

Kandıra Gıda İhtisas Organize Müdürü Hamit Eroğlu, Danıştay’ın OSB ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını onaylaması durumunda, 2 dönümlük bir arazi yüzünden 7 bin kişiye istihdam sağlayacak bir projenin rafa kalkabileceğini söyledi.

Kandıra'daki 2.8 dönüm arazisini satmadı, OSB iptal edildi!

Kocaeli Kandıra’da kamulaştırılan 2 bin dönümlük alanın ortasındaki 2.8 dönümlük arazisini satmak istemeyen Mürsel Yaylalı dava açıp Organize Sanayi Bölgesi projesini iptal ettirdi.

Kandıra-İzmit duble yol çalışması bu yıl başlayacak!

Kandıra'ya bağlı Mülkşehsuvar Köyü Muhtarlığı'nda kalabalık bir grup tarafından karşılanan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, köylülerle sohbet etti, sorunlarını dinledi, müjdeli haberler verdi.

Kandıra sahilleri 3 kat değerlenecek!

Büyükşehir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında Kandıra’nın sahil bölgeleri Cebeci, Kefken, Kerpe ve Bağırganlı’nın 1/5000’lik imar plan uygulamaları görüşülecek. 1/5000’lik planlar onaylandıktan sonra bölgede arsaların değeri 3 kat artacak.

Kandıra sular altında kaldı!

Kandıra’da dün geceden bu yana etkili olan şiddetli yağış nedeniyle tedbir amaçlı Arıklar Barajı'nın kapakları açıldı. Barajdan bırakılan su sebebiyle Kandıra - Sakarya arasındaki dere yataklarındaki su seviyesinde yükselmeye başladı.

Kandıra sahilleri üç kat değerlenecek!

Kandıra sahilleri üç kat değerlenecek. Kocaeli Kandıra'nın sahil bölgeleri Kefken, Kerpe, Cebeci ve Bağtrganlı'nın 1/5000'lik imar planları onaylandıktan sonra bölgede arsalar 3 katı değer kazanacak.

TOKİ Kandıra'da son durum ne?

Kandıra TOKİ'de Kandıra Belediyesi ile TOKİ işbirliğiyle yapılan Kandıra TOKİ'nin şuan ki durumuyla ilgili kimse bir şey bilmiyor, herkes merakla bir sonuç bekliyor mu? hiç kimsenin haberi yok.

Kandıra’nın bazı köylerinde elektrik yok!

Kandıra’nın Topluca köyü Beşkeş Mahallesi'nde önceki gece saat 23.00 sıralarında kesilen elektrik, bu gece de gelmeyince halk isyan etti. Sadece Beşkeş mahallesinde olmaması vatandaşın sinirlerini bir hayli gerdi

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi 60 bin kişiye iş kapısı olacak!

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, tam doluluğa ulaştığında 60 bin kişiye iş kapısı olacak. 42 şirketin faaliyet gösterdiği ALOSBİ’de fabrika inşaatları ve ilave yatırımlar tamamlamak üzere.

Kandıra organize sanayi bölgesi Haberi

Kandıra organize sanayi bölgesi

KOCAELİ’nin Kandıra ilçesinde, geçtiğimiz yıl vizyona giren Mandıra Filozofu filminin konusuna benzer bir olay yaşandı. gıda ihtisas organize sanayi bölgesi (OSB) yapmak için kamulaştırılan 2 bin dönümlük alanın ortasında 2.8dönüm arazisi bulunan 50 yaşındaki Mürsel Yaylalı direnişe geçti. Elektrikçilik yapan Yaylalı ev inşa ettiği araziyi önce 1 milyon liralık para daha sonra da deniz kıyısında ev teklifine rağmen satmadı. Proje alanında 1997.2 dönümlük arazinin satışına rağmen arazisinden vazgeçmeyen Mürsel Yaylalı kamulaştırmanın iptali için bir de dava açtı. Mahkeme, bölgenin baraj havzası içinde yer alması nedeniyle Mürsel Yaylalı lehine karar verdi. Dava şimdi Danıştay’a taşınacak.


Hürriyet’in ulaştığı Yaylalı, “Ben Kandıra’daki evimde ‘nefes alıyorum.’ Amacım para kazanmak değil. Sonuna kadar direneceğim” dedi. Filmleri aratmayan olay şu şekilde gelişti.


2006’DA ALDI EV YAPTI  

Mürsel...