15 / 05 / 2024

kapadokya bayramda dolu

kapadokya bayramda dolu

Bakanlar Kurulu'nun Kurban Bayramı tatilinin 4.5 günden 5 güne çıkartılmasının bölgedeki rezervasyonlarda artışı da beraberinde getirdiği belirtildi Kurban Bayramı tatili rezervasyonlarının bayram öncesine kadar yüzde 90'lara ulaştığı belirtildi.

Bayramda İstanbul’u gezmek isteyenler için öneriler!

Güngör Uras: Bayramda İstanbul’u gezmek isteyenler için önerilerim var. Beyoğlu galerilerinde sanat dolu bir güzergah sizi bekliyor. Bayramda öncelikle aile büyükleri ziyaret edilir. Onların gönülleri ve hayır duaları alınır.

Oteller bayramda dolu olacak!

Kurban Bayramı'nı tatilde geçirmek isteyenler, Muğla ve ilçelerindeki konaklama tesislerinde yoğunluğa neden oldu. Arefe günüyle 5 gün olacak Kurban Bayramı tatili döneminde, Güney Ege'deki konaklama tesislerinde hareketlilik yaşanıyor.

RE/MAX Türkiye franchiseları Kapadokya’da buluşuyor!

RE/MAX Türkiye franchiseları Kapadokya’da buluşuyor. Türkiye'de gayrimenkul sektörüne başarılı girişimciler kazandıran RE/MAX Türkiye, gelenekselleşmiş broker kampını 25 - 26 ve 27 Eylül tarihlerinde Kapadokya’da gerçekleştirecek.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu turist rehberliği uzaktan öğretim programı başlattı!

Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Türkiye'nin ilk turist rehberliği uzaktan öğretim programını açtı. Ğek çok sektör için kalifiye eleman yetiştiren Kapadokya Meslek Yüksekokulu, turist rehberliği uzaktan öğretim programı başlattı.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı kiralanıyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Nevşehir Kapadokya Havalimanının kiralanmak suretiyle işletme hakkı devri için ihale açtı. Geçici teminat tutarı 50,000 euro olarak belirlenen ihaleye 7 Kasım'a kadar teklif verilebilecek.

Kapadokya futbolda kamp merkezi olma yolunda!

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya ' nın son dönemlerde futbol takımlarının kamp merkezi haline geldiğini söyledi...

Kapadokya'nın ziyaretçi sayısı 2 milyona ulaştı!

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 916 bin 696 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 916 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 91 6 bin 696 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya’da balonlar yağış engeline takıldı!

Kapadokya'da yağışlı ve de sisli hava nedeniyle balon turları yapılamadı.Sabah erken saatlerinde balon turlarına katılmak için kalkış ofislerine giden turistler, olumsuz hava sürpriziyle karşılaştı.

Amasya'da dolu, sebze bahçelerini vurdu!

Türkiye'nin önemli elma ve soğan üretim merkezlerinden Amasya'da dolu, ürünlere zarar verdi. Yörede kısa süre etkili olan dolu ve fırtına, elma ağaçları ile sebze bahçelerinde zarara neden oldu.

Pendik Belediyesi'nden öğrencilere hediye dolu valiz!

Pendik Belediyesi bu yıl da üniversiteyi kazanan 1000 öğrencinin valiz ihtiyacını karşılayarak eğitimlerine destekte bulundu. Öğrenciler içi hediyelerle dolu valizlerini Yunus Emre Kültür Merkezi’nin bahçesinde Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in elinden

Kapadokya Mobese kameralarıyla izleniyor!

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi, 3G sistemiyle HD kalitede 24 saat izleniyor. Nevşehir Valiliği öncülüğünde başlatılan proje kapsamında ilk etapta 7 ayrı noktaya 22 kamera yerleştirilirken kamera sayısı arttırılacak.

Kapadokya'nın tarihini değiştirecek Ovaören kazıları devam ediyor!

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi'nin bilinmeyen tarihi kimliğinin bilimsel çalışmalarla ortaya konulmaya çalışıldığı Ovaören'de kazı çalışmaları son hızla devam ediyor..

kapadokya bayramda dolu Haberi

kapadokya bayramda dolu

Bakanlar Kurulu'nun Kurban Bayramı tatilinin 4.5 günden 5 güne çıkartılmasının bölgedeki rezervasyonlarda artışı da beraberinde getirdiği belirtildi. 


Kapadokya Turistik işletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya Bölgesi'nde yüzde 80'ler dolayında olan Kurban Bayramı tatili rezervasyonlarının bayram öncesine kadar yüzde 90'lara ulaşmasının beklendiğini ifade etti. Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı kentleri ile kültürel turizminin tüm aktivitelerinin gerçekleştirildiği dünyanın ender coğrafyalarından birine sahip Kapadokya bölgesi, özellikle Göreme beldesinde birbiri ardına kümelenen doğal yapıları ile turistlerin gözde ziyaret yerleri arasında bulunuyor. Son yıllarda Kozaklı ilçesindeki Termal Turizm olgusunun yaygınlaşmasının yanı sıra, butik otelleşmenin ciddi anlamda artmasıyla 28 bini aşan yatak kapasitesine sahip konaklama tesislere sahip bölgede, Kurban Bayramı süresince yerli turist grupları için özel turlar düzenleniyor. 


GÜN BATIMI 

Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak...