29 / 04 / 2024

kapadokya butik otel

kapadokya butik otel

Kapadokya bölgesinde kaya oyma eski evler, usta ellerde yapılan restorasyonla butik otele dönüştürülüyor. Kaya oyma evlerindeki sadece bir odanın restorasyon maliyeti, taleplere göre 15 bin ile 150 bin lira arasında değişebiliyor.

Kapadokya'nın küçük otelleri zirve yaptı!

Konaklama sektöründe trendler giderek küçük otellere kayıyor. Misafirini iyi anlayan, onlarla doğru iletişim kuran, kişiye yönelik nitelikli hizmet veren küçük oteller, özellikle Kapadokya’da yerli ve yabancı turistlerin tercihi oluyor...

Kapadokya turist akınına uğradı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya turist akınına uğradı. Yüzde yüz doluluk oranının yakalandığı, peri bacaları ile ünlü bölgedeki müze ve ören yerleri girişlerinde turistler uzun kuyruklar oluşturdu.

Kapadokya turist akınına uğradı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya turist akınına uğradı. Yüzde yüz doluluk oranının yakalandığı, peri bacaları ile ünlü bölgedeki müze ve ören yerleri girişlerinde turistler uzun kuyruklar oluşturdu.

Kapadokya'daki otellerin tamamı bayram nedeniyle doldu!

Deniz kıyısındaki tatil beldelerinde sezonun sona ermesiyle Kapadokya'nın ön plana çıktığını belirten Tok, "Yerli turist, deniz sezonunun sona ermesiyle tatil ve bayramlarda Kapadokya'yı tercih ediyor

Torunlar GYO'dan Karaköy'e butik otel!

Torunlar GYO Kemankeş Caddesi'ndeki bin 501 metrekare arsa üzerine 3 bin 900 metrekarelik metruk binayı kentsel dönüşüm çerçevesinde portföyüne katmıştı. Bu bina yıkılarak butik otel yapılacak.

Fmn Butik Otel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fmn Butik Otel Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Kaya ve Ferdi Bayrak ortaklığında kuruldu.

Kapadokya Lodge Otel'in satışı tamamlandı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kapadokya Lodge Otel'in satışına ilişkin tapu devir işlemleri tamamlandı. 55,7 milyon TL tutarındaki KDV dahil satış bedelinin tamamı tahsil edildi...

İş GYO Kapadokya Lodge Otel'i 55.7 milyon TL'ye Tarman Çimento'ya sattı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kapadokya Lodge Otel ile otelin yan parselinde bulunan 11 bin 409 metrekare yüz ölçümlü arsayı Tarman Çimento'ya 55.7 milyon TL'ye sattı...

Serenay Sarıkaya butik otel açmak için taş ev bakıyor!

Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, Kazdağları'nda butik otel için taş ev bakıyor. Assos ve Ayvacık’a giden Serenay Sarıkaya, organik yaşam sunmayı hedeflediği oteli için yer baktı.

Swiss International İstanbul'da 10 butik otel açacak!

Swiss International, toplam 20 milyon avroluk yatırımla İstanbul'da 10 ayrı butik otel açmak için harekete geçti. Swiss International Üst Yöneticisi Kennedie, "Türkiye pazarına İstanbul'dan giriş yapacağız" dedi...

Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2019!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi, Narderesi Mevkii, 122 ada, 2 ve 3 numaralı parsellerdeki Kapadokya Lodge Otel'e ilişkin değerleme raporu yayınladı...

İş GYO Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2019!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi'nde yer alan Kapadokya Lodge Otel'in değerleme raporunu yayınladı. 

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Tarihi Sur'da 10 butik otel inşa ediliyor!

Diyarbakır Sur'da teröristlerce tahrip edilen mahallelerde, yöre mimarisine uygun, iki katlı, 268 yatak kapasitesine sahip 10 butik otel inşa ediliyor..

Niziplioğlu'ndan İstanbul ve Kapadokya'ya otel yatırımı!

Niziplioğlu Holding, 100 milyon dolar yatırımla iki yıl içinde İstanbul-Mecidiyeköy ve Kapadokya’da iki oteli daha hizmete açacak. Firma İstanbul ve Kapadokya'ya 100 milyon dolarlık otel yatırımı yapacak.

Mayya Butik Otel Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Mayya Butik Otel Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cüneyit Malkoç ve Tuba  Demirbağ ortaklığında kuruldu. 

İş GYO Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2018!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi'nde yer alan Kapadokya Lodge Otel'in değerleme raporunu yayınladı. 

kapadokya butik otel Haberi

kapadokya butik otel

Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle yılda 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da yıllar önce terk edilmiş kayadan oyma evler, bölgedeki usta ellerde yeniden hayat buluyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla çehresi değişen yapılar, genellikle butik otel olarak kullanılıyor. 


Kaya oyma evlerindeki sadece bir odanın restorasyon maliyeti, taleplere göre 15 bin ile 150 bin lira arasında değişebiliyor. 


Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki restorasyon firmasının sahibi Cemalettin Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sayıları hızla artan kaya oyma oteller ile evlerin hem ülke turizmine hem de ekonomiye katkı sağladığını söyledi.


Bölgedeki önemli zenginliklerden biri olan kaya oyma ya da diğer adıyla "mağara evleri"nin kışın sıcak yazın ise serin tutma özelliği bulunduğunu belirten Köksal, bu nedenle evlere rağbetin de çok olduğunu ifade etti. Beldede ve civarda...