05 / 05 / 2024

kapadokya imar

kapadokya imar

Kapadokya Alan Başkanlığı sınırlarında fiziki, doğal, estetik, tarihi, kültürel değerleri korumak ve geliştirmek için usul ve esaslar belirlendi.

Kapadokya'da sit alanları imara mı açılıyor?

Kapadokya Alan Planları Yönetmeliği yayınlandı. Kapadokya bölgesinde SİT alanı olup olmadığı dikkate alınmaksızın ve koruma statülerinin bütünlüğü aranmaksızın, nazım imar ve uygulama imar planları yapılabilecek.

Kapadokya alanı nazım ve uygulama imar planları eş zamanlı hazırlanacak!

Kapadokya Alan Başkanlığı sınırlarında fiziki, doğal, estetik, tarihi, kültürel değerleri korumak ve geliştirmek için usul ve esaslar belirlendi.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Kapadokya'da imar barışına dahil olmadığı tespit edilen kaçak yapılar birer birer yıkılıyor.

Doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığı!

Kaçak ve ruhatsız yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı, 60 milyon yılda oluşan ve birinci derece arkeolojik ve doğal sit olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da kaçak yapılaşmayı hızlandırdı.

İmpo İmar, Avanos için koruma planları hazırlayacak!

Türkiye’nin köklü imar planlama ekibi İmpo İmar, turizmin önemli kalelerinden Kapadokya’ya ev sahipliği yapan Avanos’ta koruma planları hazırlamak üzere kollarını sıvadı.

Uçhisar koruma amaçlı imar planı tamamlanıyor!

Uçhisar koruma amaçlı imar planı tamamlanıyor. Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir süre önce çalışmalarına başlanılan Koruma Amaçlı İmar Planı kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Kapadokya Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmaları başladı!

Avanos ilçesine bağlı Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarına başlandığı bildirildi. Avanos Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kapadokya bölgesininurizm merkezlerinden biri Çavuşin Köyü'nün korunmasının önemli olduğu söylendi.

Sevda Tepesi'ne imar izni belediyede kavga çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubunun Esenyurt ve Kandilli'deki “Sevda Tepesi” için imar planı değişikliği önergesi vermesi CHP grubunun tepkisini çekti

İstanbul'a imar yönetmeliği hazırlamak için dünyanın 5 mega şehri incelenecek!

İstanbul'a 'İmar, Otopark, Yüksek Yapılar Yönetmeliği Çerçeve Taslağı' hazırlamak için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Dünyanın büyük şehirleri New York, Londra, Roma, Barcelona ve Tokyo'nun otopark, imar ve yüksek yapı uygulamalarında yaptıkları ça

Mehmet Görmez: Camilerin imarı inşaatı kadar önemli!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerin imarının, en az inşası kadar önemli olduğunu söyledi

Kadıköy'de imar kaçağı yapılara yıkım işi yapılacak!

Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kadıköy İlçesi dahilinde bulunan imar kaçağı yapıların yıkılması işi ihalesi açtı

İBB Meclisi'nde 50 bin metrekarelik arazinin imar değişikliğine AKP ve CHP'den evet oyu geldi!

Meclis'te tekme tokat birbirine giren CHP ve AK Partililer, konu müfettişlik olunca uzlaşmaya vardı. İBB Meclisi'nde 50 bin metrekarelik bir arazinin imar değişikliğine iki parti üyeleri de ‘evet' oyu kullanınca, müfettişler haklarında soruşturma başlattı

kapadokya imar Haberi

kapadokya imar

Kültür ve Turizm Bakanlığının Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği 31182 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan yönetmeliğe göre, Kapadokya alan planları, Üst Ölçekli Kapadokya Alan Planı, Kapadokya Alan Yönetim Planı, Kapadokya Alanı Nazım İmar Planları ve Kapadokya Alanı Uygulama İmar Planlarından oluşacak. Kapadokya alanında yapılacak uygulamalar meri planlar ile geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartlarına göre yürütülecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kapadokya alan planları, plan kademelenmesine uygun hazırlanacak ve her plan yürürlükteki üst kademe planların kararlarına da uygun olacak.

Yapılacak her ölçekteki Kapadokya alan planlarında peribacalarının, rezerv peribacası alanlarının ve yer altı şehirlerinin koruma-kullanma dengesi gözetilerek tadilatı, tamiratı ve esaslı onarımları ile iyileştirilmesine yönelik olarak kararlar üretilecek.

Planlarda, yer altı şehirlerinin tespit edilebilen kısımları, peribacaları...