07 / 05 / 2024

Kapadokya rezervasyon

Kapadokya rezervasyon

Kapadokya’da 2002 yılında 6 işletmede 31 balon çalışırken bugün işletme sayısı 25’e, balon sayısı 195’e çıktı. Artık Kapadokya’nın 600 milyon dolarlık turizm gelirinin 85 milyon eurosu balondan geliyor.

Kapadokya küçük otellerinden, online rezervasyon sitelerine servet!

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya'nın yapmış olduğu çalışmaya göre, 2014 yılında sadece Kapadokya Küçük Otelleri sektörün en büyük online rezervasyon sitelerinden birine 5,5 milyon TL komisyon verdi.

Kapadokya'da balon turlarına hava muhalefeti engeli!

Peribacaları ve kayadan oyma evleriyle dünyanın gözde turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşları, olumsuz hava şartları nedeni ile 4 gündür yapılamıyor.

Kapadokya’da, misafir memnuniyetini küçük oteller sağlıyor!

Misafirini iyi anlayan, onlarla doğru iletişim kuran, kişiye yönelik üstün nitelikli hizmet veren küçük oteller, Kapadokya’da da yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.Kapadokya’da, misafir memnuniyetini küçük oteller sağlıyor.

Kapadokya turist akınına uğradı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya turist akınına uğradı. Yüzde yüz doluluk oranının yakalandığı, peri bacaları ile ünlü bölgedeki müze ve ören yerleri girişlerinde turistler uzun kuyruklar oluşturdu.

Kapadokya vadilerini at sırtında geziyorlar!

Kapadokya bölgesinde, motorlu araçlarla girişin yasak olduğu vadilerde düzenlenen atlı turlara ilgi artıyor. Kapadokya vadilerini at sırtında geziyorlar. Bölgede en çok Güllüdere, Zemi, Kızılçukur, Güvercinlik ve Aşk vadileri geziliyor.

Kapadokya'da sonbahar ile renk cümbüşü yaşanıyor!

UNESCO'nun "Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi"nde yer alan Kapadokya, sonbahar ile beraber farklı bir güzelliğe büründü. Kapadokya bölgesinde sonbaharın gelmesiyle adeta renk cümbüşü yaşanıyor.

Bülent Bülbüloğlu: Güney Ege turizminde kayda değer rezervasyon iptali olmadı!

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülbüloğlu, IŞİD ve onu bahane edenlerin neden olduğu olumsuzlukların, Güney Ege turizminde kayda değer rezervasyon iptaline yol açmadığını belirtti

Kapadokya'ya gelen turist sayısında artış yaşandı!

Türkiye’nin peribacaları,kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 2 milyon 273 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kapadokya'nın ziyaretçileri arttı!

Kültür Mirası olarak belirlenen Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik gezi alanlarını, 2014 yılının ilk dokuz ayında 2 milyon 202 bin 349 yerli ve yabancı turist ziyaret etti

Kapadokya'yı 2 milyon 273 bin turist ziyaret etti!

En önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 2 milyon 273 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi...

Kapadokya'nın Küçük Ayasofya'sına yoğun turist ilgisi!

Kapadokya'da Ortodokslar için önemli bir dini merkez olan ve "Küçük Ayasofya" olarak da bilinen Kilise Cami, her yıl binlerce turist tarafından yoğun ilgiyle ziyaret ediliyor...

Kapadokya turist akınına uğradı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya turist akınına uğradı. Yüzde yüz doluluk oranının yakalandığı, peri bacaları ile ünlü bölgedeki müze ve ören yerleri girişlerinde turistler uzun kuyruklar oluşturdu.

Kapadokya ve Erciyes güçlerini birleştirecek!

Proje çerçevesinde medya temsilcileri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Turizm Aş Yönetimi ve Tümsiad Nevşehir Şube yöneticileri bir araya gelerek, Erciyes ve Kapadokya için yeni ve farklı çalışmalar yapacak.

Kapadokya rezervasyon Haberi

Kapadokya rezervasyon

Sıcak hava balonculuğu, kısa zamanda markalaşarak kendine özgü bir sektöre dönüşünce, peribacaları ülkesi Kapadokya’nın en gözde turizm alternatifl erinden biri haline geldi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) ruhsatlı işletmelerin sayısı 2014 yılında 25’e, balon sayısı 195’e çıktı. Bölgede işletme sayısı artıkça, balon turlarından elde edilen gelirler de sürekli artarak 85 milyon euro seviyesine ulaştı. 


Kapadokya’nın sıcak hava balonculuğunda cazibe merkezi haline gelmesinde, son yıllarda bölgeye hava yoluyla gelen turist sayısındaki artışların etkin rol oynadığı bildirildi. Nitekim Kayseri’de Erkilet Havaalanı’nın uluslararası standartlara kavuşması, Nevşehir’deki Tuzköy Havaalanı’nın SHGM tarafından Open - Sky alan ilan edilerek ikili anlaşmalar uyarınca 107 ülkenin uçuşlarına açılması, sadece sektörün gelişmesine katkıda bulunmakla kalmadı, sıcak hava balonculuğunda, ‘peribacaları ülkesi’ Kapadokya’yı dünyanın en gözde merkezlerinden biri konumuna getirdi. 


SHGM’nin yeni...