27 / 05 / 2024

kapadokya yeraltı şehrinin üstü

kapadokya yeraltı şehrinin üstü

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki Derinkuyu ilçesinde, Veli ve Durmuş Ali Demir kardeşler, altında tarihi yer altı şehri bulunan 700 metrekare alana sahip evlerini 900 bin liraya satışa çıkarttı.

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri konferansı düzenlendi!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nün öncülüğünde “Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri” konulu konferans düzenlendi.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı oldu!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı oldu.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Nevşehir'deki dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Kapadokya'da turist sayısı azaldı!

Peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, bu yılın ilk üç ayında 364 bin 563 turist ziyaret etti.

Kapadokya Göreme Açık Hava Müzesi'ne ziyaret arttı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu,yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı ilk üç ayda 364 bin 563 oldu.

TOKİ Nevşehir 4. etap inşaat çalışmaları devam ediyor!

Toplu konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliği halinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında bulunan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkartılmasına yönelik temizlik çalışmalarına başlanıldı.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıkarılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm sırasında tesadüfen keşfedilen en büyük yeraltı şehir için kazılar başladı. Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında tesbit edilen dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkarılması için temizlik çalışmalarına başlandı.

Kapadokya turist ziyaretçi sayısı 3 milyona yaklaştı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti.

Nevşehir'de yeraltı şehri heyecanı sürüyor!

Ahmet Tok, Nevşehir merkezde yeni ortaya çıkarılan ve 700 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyüğü olduğu belirtilen yeraltı şehrinin bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

kapadokya yeraltı şehrinin üstü Haberi

kapadokya yeraltı şehrinin üstü

İlçede çiftçilikle uğraşan Durmuş Ali Demir, Bayramlı Mahallesi'ndeki satmak istedikleri arsa ve evin dedelerinden miras kaldığını, paraya ihtiyaçları olduğu için satmaya karar verdiklerini söyledi. 


Satılığa çıkarttıkları evi alacak kişinin evle bağlantılı tarihi yer altı şehrinin de sahibi olacağını aktaran Demir, "Burası 30 metre derinliğinde 75 metre uzunluğunda bir yer altı şehri ve evin de bir parçası. Derinkuyıı yeraltı şehrine de bağlantısı var ancak zamanla yaşanan çökmeler nedeniyle bağlantı yolu kapalı. İçerisindeki kilisede sütunlar. mermerler ve işaretler mevcut" diye konuştu.


Bursa...