28 / 04 / 2024

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 



Kayseri İncesu ilçesindeki Derebağ Mahallesi yakınlarındaki Kırklar İni olarak bilinen bölgeye üzüm hasadı için çiftçiler, 2 girişli mağarayla karşılaşınca, İncesu Belediyesi yetkililerine haber verdi. Belediye tarafından yapılan incelemede mağaranın yeraltı şehri ortaya çıktı. 


Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Belediye Başkanı Mustafa İlmek, yeraltı şehrinin farklı odalardan oluştuğunu belirterek bölgeyi turizme kazandıracaklarını söyledi. İlmek, ""İncesu, Kapadokya bölgesi sınırları içinde kalan tarihi ve eski bir yerleşim yeridir. Bugüne kadar tarihin bu güzelliğini ortaya çıkarma imkanımız olmamıştı. Bugünden itibaren belediye olarak çeşitli çalışmalar içerisindeyiz.

Üzüm hasadı için gelen çiftçilerimiz, bizim Kırıklar İni olarak bildiğimiz alanda bu inin odalara açıldığı söylediler. Biz de uzmanlarla yaptığım incelemelerde yeraltı şehri olduğunu, farklı odalara geçiş olduğunu gördük. İçinde anıt mezarın da olduğu yeraltı şehri maalesef definecilerin saldırısına uğramış. Birçok yer kazılmış. Burada yeraltı şehirlerinin ve geçiş güzergahlarının olduğu bir alandır.Tam tespitlerimizi yapamadık. Çalışmalarımız ise bu hususta devam ediyor. İnşallah yakın zamanda burayı turizme kazandıracağız" dedi. 

Mustafa İlmek, bölgedeki yaşayan büyüklerinde söylediklerine göre yeraltı şehrinin ucunun Ürgüp'e kadar gittiğini belirterek, "İnşallah güzel bir çalışma yapacağız. Burada yaşayan büyüklerimizin anlattığına göre tünelin Ürgüp'e çıktığı söyleniyor. Çok dar ve geçiş için gerekli altyapımız yok. Ama elimizden gelen gayreti gösterip burayı turizme kazandıracağız" dedi.

 


Geri Dön