25 / 07 / 2024

Kapadokya ziyaret

Kapadokya ziyaret

Kapadokya'daki tarihi ve turistik merkezleri 7 ayda, 1 milyon 343 bin 62 yerli ve yabancı turist ziyaret etti

Kapadokya'da usulsüz 101 yapı yıkıldı!

Türkiye'nin yurt içinden ve yurt dışından en fazla ziyaretçi alan yerlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde inşa edilen usulsüz ve kaçak yapıların 101 tanesi 5 ayda yıkıldı.

Kapadokya'daki balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'ya 'havadan' para yağıyor. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya Aşıklı Höyük'teki turist sayısı arttı!

Aksaray'da, 11 bin yıllık geçmişe sahip, Orta Anadolu'nun en eski yerleşim birimi Aşıklı Höyük'e gelen ziyaretçiler, Kapadokya'nın ilk köyünü gezerek adeta bir tarih yolculuğuna çıkabiliyor.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Kapadokya'ya 6 ayda 1 Milyon 244 bin turist geldi!

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 1 milyon 244 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ne turist ilgisi artıyor!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden Aksaray Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ihlara Vadisi, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmek istediği ilk 3 noktadan biri.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ni 183 bin 941 turist ziyaret etti!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği alanlar arasında yer alan Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl arttığı bildirildi.

Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyon turist ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerinin önemli kültür turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da ki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kapadokya'da turist sayısı azaldı!

Peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, bu yılın ilk üç ayında 364 bin 563 turist ziyaret etti.

Kapadokya Göreme Açık Hava Müzesi'ne ziyaret arttı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu,yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı ilk üç ayda 364 bin 563 oldu.

Nevşehir'i 209 bin turist ziyaret etti!

Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi, bu yılın ilk iki ayında 209 bin 497 yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi.

Kapadokya'yı 2 ayda 209 bin 497 kişi ziyaret etti!

Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi, bu yılın ilk iki ayında 209 bin 497 yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi..

Kapadokya ziyaret Haberi

Kapadokya ziyaret

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yılda ortalama 2,5 milyon turistin geldiği Kapadokya bölgesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı kanalıyla turistlerin ziyaretine açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa ören yerleri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya müzeleri, Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar kiliseleri ile Özkonak, Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirleri en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlar arasında yer alıyor.

Bölgede, en çok ziyaret edilen mekanlar sıralamasında, Göreme Açık Hava Müzesi 81 bin 813 kişi ile birinci, Hacıbektaş Veli Müzesi 46 bin 636 kişi ile ikinci ve Kaymaklı Yeraltı Şehri de 46 bin 300 kişi ile üçüncü oldu.


Bölgeyi bu yıl ocak-temmuz döneminde 337...