14 / 05 / 2024

kapalı ihale nasıl yapılır

kapalı ihale nasıl yapılır

Kapalı ihale usulü nedir? Kapalı ihale usulü nasıl gerçekleştiriliyor? 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nda bu konu nasıl yer alıyor? Kapalı ihale usulü hakkında merak ettikleriniz haberimizin devamında yer alıyor..

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Damlayan musluk tamiri nasıl yapılır? Musluk bataryası tamir edilir mi? 

Muslukta oluşan sızıntı ve tutukluk gibi problemler evde kolayca çözülebilen yaygın musluk arızalarıdır. Eğer musluğunuz kapalıyken sürekli su damlatıyorsa aşağıdaki pratik yöntemlerle bu sorunları kendi başınıza çözebilirsiniz. Peki musluk sorunları evde nasıl çözülür ve hangi yöntemler gerekir?

65 bin TL'ye otomobil fırsatı! E-İhale platformunda çok sayıda araç satılacak!  E-İhale ile nasıl araç alınır? 

E-İhale platformunda 65 bin TL'ye otomobil fırsatı sunuluyor. Peki E-İhale ile nasıl araç alınır? İşte merak edilen o detaylar...

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İhale usulü gündemde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan Hazine arazilerinin ucuz arsa yaratılması amacıyla satışının hangi şartlarda gerçekleştirileceği gündemde yer alıyor. Peki Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İşte ayrıntılar..

Yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında binalarda balkonlar, açık ve kapalı çıkma mesafeleri yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

Avrasya Tüneli nasıl başarılı oldu!

Avrasya Tüneli hizmete girmek için gün sayıyor. Üstelik hizmete girmeden önce de önemli bir ödül alarak Türkiye’yi gururlandırdı. AK Parti hükümetleri olmasaydı kesinlikle mevcut ihale şekli ve kazanan şirketin ekonomik yapısıyla finansman bulma şansı olmayacaktı. Peki, başarı nasıl geldi?

Havza sınırı nasıl belirlenir?

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanına havza deniyor. Peki, havza sınırı nasıl belirlenir?

Hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Araziler, imara kapalı olan toprak parçaları oluyor. Bu arazilere bir kişi sahip olabileceği gibi birden fazla kimse de sahip olabiliyor. Peki, hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Evin net alanı nasıl hesaplanır?

Bir evin net ve brüt olmak üzere iki farlı metrekare hesabı yapılabiliyor. Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan olarak ifade ediliyor. Peki, evin net alanı nasıl hesaplanır?

Hazine arazisi satış ihaleleri nasıl yapılır?

Hazine arazisi satış ihale ilanları gazete, internet ve defterdarlık binalarının ilan tahtaları olmak üzere 3 yolla duyuruluyor. Peki, hazine arazisi satış ihaleleri nasıl yapılır?

Yediemin lisansı nasıl alınır?

Yediemin lisansı, Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak ihale sonucuna göre Bakanlık tarafından veriliyor. Peki, yediemin lisansı nasıl alınır? İşte yediemin lisansı alma şartları...

Kapalı ihale usulü nedir?

Kapalı ihale usulü nedir? Kapalı ihale usulü nasıl gerçekleştiriliyor? 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nda bu konu nasıl yer alıyor? Kapalı ihale usulü hakkında merak ettikleriniz haberimizin devamında yer alıyor..

kapalı ihale nasıl yapılır Haberi

kapalı ihale nasıl yapılır

Kapalı ihale usulü nedir?


Kapalı ihale usulü teklifler yazılı olarak hazırlanıyor. Teklif bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra, zarf üzerine isteklinin adı soyadı ve tebligata esas açık adresi yazılıyor. Bu zarf, geçici teminat ve istenen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatıldıktan sonra üzerine isteklinin adı soyadı, açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılıyor.


Teklifler ilânda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına teslim edilir. İadeli taahhütlü olarak da gönderilebiliyor. Yapılan teklifler isteklilerin önünde açılır.


İhale sonucu karara bağlanırken; eksiltmelerde tahmin edilen bedeli geçmemek kaydıyla, isteklilerce teklif edilen bedelin en düşüğüne ihale yapılıyor. Alınan kararlar komisyon başkan ve üyeleri tarafından imzalanıyor ve durum hazır bulunanlara bildiriliyor.



Kapalı ihale usulünde tekliflerin aynı olması durumunda yapılacak olanlar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu Madde 42'de şöyle...