24 / 05 / 2024

kapalı sitelerde yaşam

kapalı sitelerde yaşam

Türkiye'de 1980 sonrası 'Kaliteli Yaşam' arayışları sonucunda, kapalı konut siteleri oluşmaya başladı. Ancak günümüzde, insanların gerçekten kapalı site beklentisi var mı? Yoksa bu bir statü göstergesi midir? Sorusu hala netlik kazanamamıştır.

4 maddede sitelerde yaşam kültürü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde yaşam kültürü" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Bandırma Yaşam Alanı hizmete açıldı!

Balıkesir Bandırma Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kapalı Pazaryeri ve Yaşam Alanı hizmete açıldı. proje, 450 araçlık otopark, 21 adet dükkan, lokantalar, kafeteryalar, 2 düğün salonu, 1 büyük mağazadan oluşuyor.

Balıkesir'deki tarihi fabrika yaşam merkezine dönüştürülüyor!

Balıkesir Ayvalık'ta bulunan 5 bin 400'ü kapalı 20 bin 336 metrekare alana sahip tarihi zeytinyağı fabrikası yaşam merkezine dönüştürülüyor. Proje kapsamında yıkım çalışmaları başladı.

Denizli Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi açılıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce inşaatlarını tamamladığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi, Acıpayam Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi ile Çivril Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'ni hizmete açıyor.

Düzce Sosyal Yaşam Merkezi 3 Mart'ta açılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde inşaatı tamamlanan Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezi 3 Mart'ta hizmete açılacak.

The Mandarins Acıbadem tatil modunda yaşam sunacak!

The Mandarins Acıbadem, sahip olduğu özellikleri sayesinde 5 yıldızlı yaşam konforu sunacak. Mayıs 2018’de konut sahiplerine teslim edilecek proje, konut sahiplerini açık ve kapalı havuzu ile şehrin stresinden arındırırken 4 mevsim tatil keyfi yaşatacak.

Hayatpark İstanbul'da yaşam başladı! Son 30 daire!

Son 30 dairenin kaldığı Hayatpark İstanbul projesinde yaşam başladı. 2+1, 3+1 aile konseptine sahip projede, yüzme havuzu, sauna, çocuk oyun alanları, kapalı otopark, 24 saat güvenlik gibi sosyal donatılar mevcut. 390 bin lira başlangıç fiyatına sahip projede 70 daire, sahiplerine teslim edildi.

Bursa'ya sosyal yaşam merkezi ve kapalı otopark geliyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak. Hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak merkez için Başbakanlık 21 Eylül'de ihale izni verdi.

Sitelerde asıl olan site yaşam kültürüdür!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site yaşam kültürü " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Ergenekon Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı!

Yap işlet devret modeli ile inşa edilen Ergenekon Mahallesi Yaşam Merkezi, bünyesinde bulunacak kapalı semt pazarı, yüzme havuzu ve spor kompleksi ile 11 milyon TL’ye mal olacak.

5 maddede sitelerde engelsiz yaşam!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'sitelerde engelsiz yaşam' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde yaşam rehberi hazırlanmalı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okuları için sitelerde yaşam rehberi hazırlama konusunu değerlendirdi. İşte, Nihat Dönmez'in bugünki yazısı...

Bursa Yenişehir'e sosyal yaşam merkezi yapılacak!

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 27 bin metrekare kapalı inşaat alanına yapılacak olan sosyal yaşam merkezi projesine başlanıyor.

kapalı sitelerde yaşam Haberi

kapalı sitelerde yaşam

Türkiye'de 1980 sonrası ortaya çıkan yeni kentlilerin 'Kaliteli Yaşam' arayışları sonucunda, kapalı konut siteleri oluşmaya başladı. Ancak günümüzde, insanların gerçekten kapalı site beklentisi var mı? Yoksa bu bir statü göstergesi midir? Sorusu hala netlik kazanamamıştır. 


2000'lİ yıllar; özelleştirmenin hız kazandığı ve kent parçalarının özel sektör işbirliğiyle ilk defa "dönüşüm" stratejilerinin izlendiği yıllardır. 

Sanayinin kent dışına çıkarılması, desentralizasyon, (Yerelleştirmek, kamu yönetiminde, yönetim yetki ve sorumluluğunun, yerel kamu otoritelerinin daha geniş bir serbestiye sahip kılınmaları için kısmen merkezi yönetimden yerel yönetimlere bırakılması, yerinden yönetim) uygulaması başlatılmıştır. Ayrıca ulaşım akslarının çevre yollarının yapımıyla her yöne erişilebilirlik artmış ve kent çevrelerinde lüks konutların yapımı gerçekleştirilmiştir. İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerde, kent dışında siteler yapıldı. Bu konut yerleşmelerinin hemen yakınında, liberal ekonominin de etkisiyle, fizik mekânda...