07 / 07 / 2024

kapalıçarşı çökme tehlikesi

kapalıçarşı çökme tehlikesi

Almanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisi Kapalıçarşı'daki çökme tehlikesini ele alan bir yazı yayımladı. Dergi, Kapalıçarşı yönetiminin yapıdaki çökme tehlikesini araştırdığına dikkat çekti. 135 dükkanda duvarlar yıkıldı.

Çökme tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, sarnıç için çalışmaların hemen başlaması gerektiğini dile getirdi.

Kapalıçarşı’da restorasyon başladı!

Yılda ortalama 92 milyon kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatı yenilemesiyle başladı. Yaklaşık 10 yıl sürecek restorasyon çalışmalarının ilk etabı olan çatı için kiremitler yerleştirildi.

Kapalıçarşı'da restorasyon bugün başlıyor!

Tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışması başlıyor. Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmaları bugün düzenlenen törenle başlayacak.

Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor!

Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor. Günde 300 bin, yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği 555 yıllık tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları çatıdan başlayacak.

Kapalıçarşı’daki perakende sistemi Çin’deki ile aynı!

alibaba.com’un eski Başkan Yardımcısı Porter Erisman, “Kapalıçarşı’daki sistem Çin’deki perakende sistemi ile aynı. Ürünler için satıcı ile yüz yüze pazarlık yapıyorsunuz. Siz de markaları sıfırdan oluşturarak e-ticarete başlayabilirsiniz” dedi.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kapalıçarşı'nın yenilenme hamlesi yönetiminden başladı. Ocakta 13 kişilik yönetim oluşturduklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Çarşıyı yenilemeye bu ay itibarıyla çatıdan başlıyoruz" dedi

Batman Park AVM yolu çökme tehlikesi yaşıyor!

Batman Park AVM önünden geçen yol çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Yağan yağmurun ardından ise su birikinti oluşurken yayalar kaldırımda geçmekten korkuyor.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 20 yıl sürer!

Tüm dünyada Türkiye’nin en tanınan tarihi yapılarından 555 yıllık Kapalıçarşı’da restorasyon başlıyor. Hem de en tartışılan yerinden yani çatısından... Demir, restorasyonun tamamının 10-20 yıl arası süreceğinin altını çizdi.

Kapalıçarşı'daki büyük restorasyon 2 ay içinde başlayacak!

İstanbul Kapalıçarşı'da tüm çarşıyı kapsayacak restorasyon çalışmalarının 2 ay içinde başlayacağı açıklandı. Fatih Belediyesi altı yıllık süreçten sonra, tüm çarşıyı kapsayan restorasyon çalışmasını Anıtlar Kurulu'ndan geçirmeyi başardı.

Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmaları başladı!

Dünyada en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlar arasında en gözde yer olan Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmalarına başlandı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projeyi slayt üzerinden anlattı.

Aksaray'da Kapalı Çarşı Yeniden Canlandırma projesi başlıyor!

Aksaray Belediyesi tarafından ‘Kapalı Çarşı Yeniden Canlandırma Projesi’ hayata geçiyor. Yeni Proje; kapalı çarşının cephe, zemin ve çatı modernizasyonu kapsıyor.

Söke kapalı çarşı projesine tam not!

Söke Belediyesi’nin ilçeye vizyon kazandıracak projelerinden biri olan ‘Söke merkez çarşı üst örtü (kapalı çarşı) projesi’ hayata geçiyor. Başkan Toyran’ın çarşı esnafı ile bir araya gelerek sunduğu proje, esnaflardan tam not aldı.

Mustafa Demir Kapalıçarşı'nın restorasyonunu anlattı!

550 yıllık tarihiyle İstanbul'un simgesi haline gelen tarihi Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Fatih Belediyesi tarafından yürütülen çalışma vatandaştan da destek görüyor.

kapalıçarşı çökme tehlikesi Haberi

kapalıçarşı çökme tehlikesi
Almanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisi Kapalıçarşı'daki çökme tehlikesini ele alan bir yazı yayımladı. Dergi, Kapalıçarşı yönetiminin yapıdaki çökme tehlikesini araştırdığına dikkat çekti. Buna göre bazı dükkan sahipleri izin almadan mağazaları genişletmek için duvarları yıktı, 926 dükkan sahibi daha fazla yere sahip olmak duvarları inceltti. 135 dükkanda da duvarlar yıkıldı.

'Deprem olursa çöker'

Dergi, klimaları, su tanklarını ve uyduları taşımakta zorlanan çatıların da çökme tehlikesi yaşadığını belirtti. Der Spiegel'e konuşan Mehmet adlı dükkan sahibi, "Bu çok mantıksız. Yarın çökmeyecek. Ama tabii ki bir şeyler yapmak lazım" dedi. Çarşıda dükkan sahibi olan Aydın isimli Türk ise suçun dükkan sahiplerinde olmadığını savundu. 20 yıldır Kapalıçarşı'da çalışan bir dükkan sahibi de, "Kaç kez buranın çökeceğini duydum. Hiç birşey olmadı. Ancak İstanbul'a büyük bir deprem...