05 / 05 / 2024

Kapalıçarşı james bond

Kapalıçarşı james bond

Çürümeye yüz tutan Kapalıçarşı 'ya teşhis konuldu, şimdi sıra tedavide. Fatih Belediye Başkanı Demir "James Bond'a teşekkür ettim. Sayesinde Türkiye çarşının vahim halini gördü" dedi.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 20 yıl sürer!

Tüm dünyada Türkiye’nin en tanınan tarihi yapılarından 555 yıllık Kapalıçarşı’da restorasyon başlıyor. Hem de en tartışılan yerinden yani çatısından... Demir, restorasyonun tamamının 10-20 yıl arası süreceğinin altını çizdi.

Kapalıçarşı'daki büyük restorasyon 2 ay içinde başlayacak!

İstanbul Kapalıçarşı'da tüm çarşıyı kapsayacak restorasyon çalışmalarının 2 ay içinde başlayacağı açıklandı. Fatih Belediyesi altı yıllık süreçten sonra, tüm çarşıyı kapsayan restorasyon çalışmasını Anıtlar Kurulu'ndan geçirmeyi başardı.

Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmaları başladı!

Dünyada en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlar arasında en gözde yer olan Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmalarına başlandı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projeyi slayt üzerinden anlattı.

Aksaray'da Kapalı Çarşı Yeniden Canlandırma projesi başlıyor!

Aksaray Belediyesi tarafından ‘Kapalı Çarşı Yeniden Canlandırma Projesi’ hayata geçiyor. Yeni Proje; kapalı çarşının cephe, zemin ve çatı modernizasyonu kapsıyor.

Söke kapalı çarşı projesine tam not!

Söke Belediyesi’nin ilçeye vizyon kazandıracak projelerinden biri olan ‘Söke merkez çarşı üst örtü (kapalı çarşı) projesi’ hayata geçiyor. Başkan Toyran’ın çarşı esnafı ile bir araya gelerek sunduğu proje, esnaflardan tam not aldı.

Mustafa Demir Kapalıçarşı'nın restorasyonunu anlattı!

550 yıllık tarihiyle İstanbul'un simgesi haline gelen tarihi Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Fatih Belediyesi tarafından yürütülen çalışma vatandaştan da destek görüyor.

Tarihi Kapalı Çarşı'nın çatısı kablo ve baz istasyonundan geçilmiyor!

Daha önce James Bond serisinin çekimi için kullanılan Tarihi Kapalı Çarşı’nın çatısı kablo ve baz istasyonundan geçilmiyor. Çivi bile çakmanın yasak olduğu tarihi yapının çatısında kablolar, klimalar ve çok sayıda baz istasyonu var.

Kapalıçarşı Sandal Bedesteni restore edildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Kapalıçarşı'nın ilk bedesteni olma özelliği taşıyan 554 yıllık Sandal Bedesteni, aslına uygun restore edildi.

Kapalıçarşı'da restorasyon 1 ay içinde başlıyor!

Kapalıçarşı’da kapsamlı bir restorasyon süreci başlıyor. Fatih Belediyesi ve çarşı esnafı arasında yürütülen görüşmeler de olumlu seyrediyor. 2016’nın ocak ayı sonunda restorasyon için ilk ‘kazma’nın vurulması planlanıyor.

Bursa'daki Kapalı Çarşı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 10 Ekim'de tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan ve 52 dükkânın zarar gördüğü yangının ardından, mobilya ve yorgancılar bölümünde restorasyon çalışması başlattı.

Siverek Kapalı Çarşı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Şanlıurfa Merkez ve İlçelerde hummalı bir çalışma içerisine giren Büyükşehir Belediyesi, Siverek'te bulunan Tarihi Kapalı Çarşı tarihi dokusuna uygun bir şekilde üst yapı ve meydan iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Avustralya'nın Dallas bölgesine kapalı çarşı yapılacak!

"Avustralya'da bir ilçede görev yapan Türk Belediye Başkanı Adem Atmaca yenilenecek çarşının "Küçük bir Kapalı Çarşı" olacağını belirtti.

Kapalıçarşı'nın restorasyonunda sona yaklaşıldı!

Osmanlı'nın AVM'sini yeni çehresine kavuşturacak olan projede sona yaklaşıldı. Kapalıçarşı, aslına uygun restore edilerek, eski ihtişamına kavuşacak. 5 etap şeklinde restore edilen Kapalıçarşı 45 bin metrekarelin alana sahip.

Kapalıçarşı james bond Haberi

Kapalıçarşı james bond


Esnaf tarafından dükkan genişletme nedeniyle taşıyıcı duvarların kaldırılması, çatıya gelişigüzel monte edilen klima motorları, tesisat kabloları, yine alan genişletmek için kazılan depolar oluşturulması, alt yapı ve çatı problemleri 552 yıllık geçmişiyle tarihi bir simge olan Kapalıçarşı'yı çürümeye mahkum etmiş durumda.


Tek merkezden yönetim 

Kapalıçarşıyı eski ihtişamlı günlerine geri kazandırmak üzere çalışmalar yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kapalıçarşıda görünür görünmez dünya kadar eksiklik ve problem olduğunu belirterek, 'En önemli eksiklik ise yönetimin olmaması. Şimdiye kadar herkes kafasına göre çarşıya müdahale etmiş. Alt yapı problemi var. Yağmur yağdığında çarşının neredeyse tamamını su basıyor. Kanallarda tıkanma söz konusu ve ayrıca çatılardan da sular akıyor. Zaman içerisinde kaldırılmış taşıyıcı duvarlar var. Yine o taşıyıcı duvarları oymak suretiyle nişler oluşturmuş ve bu duvarları vitrin olarak...