18 / 05 / 2024

Kapanan belediyelerden intikal eden borçlar

Kapanan belediyelerden intikal eden borçlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kapanan belediyelerden ilçe ve büyükşehir belediyelerine intikal eden borçların bir yıl ertelendiğini söyledi.

Veraset ve intikal vergisi için son 7 gün!

Veraset ve intikal vergisi, taşınmaz malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali için ödeniyor. Veraset ve intikal vergisi için son 7 gün bulunuyor...

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 8 gün!

Veraset ve intikal vergisinin mükellefi taşınmazın intikal ettiği kişi oluyor. Miras kalması halinde mirasçılar bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor.Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 8 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Servet üzerinden alınan Veraset ve İntikal Vergisinin uygulama alanı Türk vatandaşları ile Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında intikal eden mallar için veraset vergisi ödeniyor. Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor...

Veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün 1 Haziran!

Veraset yoluyla veya hangi suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir kişiden diğer bir kişiye intikal mallar için veraset intikal vergisi ödenmesi gerekiyor. Veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün 1 Haziran!

Veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi ne zaman sona eriyor?

Veraset yoluyla veya ivazsız şekilde mal edinenlerle, veraset ve intikal vergisinin mükellefi sayılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 1. taksit ödemesi ne zaman sona eriyor?

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi ekleri nelerdir?

Veraset ve intikal vergisi bedelsiz veya karşılıksız bir şekilde elde edilen varlık vergisi türü olarak tanımlanabiliyor. Vergi ödemesi için beyanda bulunulması gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyannamesi ekleri nelerdir?

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi için gerekenler!

Bedelsiz veya karşılıksız olarak elde edilen servet unsurlarından dolayı Veraset ve İntikal Vergisi ödenmesi için doldurulması gerek belgeye "Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi" deniyor. İşte, veraset ve intikal vergisi beyannamesi için gerekenler!

2015 veraset ve intikal vergisi oranları!

Veraset ve intikal vergisi Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Veraset ve intikal vergisi için oranlar her yıl yeniden belirleniyor. İşte, 2015 veraset ve intikal vergisi oranları!

Miras intikal vergisi beyannamesi örneği!

Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olan miras vergisinin ödenebilmesi için ilk olarak beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, miras intikal vergisi beyannamesi örneği!

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son iki hafta!

Veraset ve intikal vergisi kanunu gereğince bu vergi vefat ve bağış durumlarında intikal eden mallar için ödeniyor. 2015 yılı veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son iki hafta bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçıları tarafından ödenen veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor..

Mirasta intikal nasıl yapılır?

Miras Hukuku gereğince, bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu gayrimenkuller miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, mirasta intikal nasıl yapılır? Miras intikal işlemleri için gerekenler nelerdir?

Veraset intikal vergisi beyannamesinde neler olması gerekir?

Bir kimsenin ölümden sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin mirasçıları tarafından kabul edilmesi sonucunda öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, veraset intikal vergisi beyannamesinde neler olması gerekir?

Kapanan belediyelerden intikal eden borçlar Haberi

Kapanan belediyelerden intikal eden borçlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Yönlendirme Toplantısı'nda, "İlk yapılacak Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçirilmek üzere, kapanan belediyelerden ilçe ve büyükşehir belediyelerine intikal eden borçlar bir yıl ertelenmiştir" dedi.


Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

"Bütün büyükşehir belediye başkanlarına sesleniyorum; diğer partilerin elinde olanlara, eğer herhangi bir ilçeye dönük ayrımcılık yapılırsa ve yapılması gereken hizmetler aksatılırsa, o ilçe bu hizmeti alamıyorsa, gerekli hukuki işlem hemen yapılacak ve o hizmet merkezden yapılıp büyükşehir belediyelerine mahsup edilecek. Biz buna tahammül gösteremeyiz."


"Şiddete karşı, özellikle de kadınlara yönelik şiddete karşı bütün belediye başkanlarımıza buradan görev veriyorum: İlk vazifeniz kadınlara karşı şiddeti engellemek olacak. Hiçbir şekilde bu şiddetin yaygınlaşmasına izin vermeyeceğiz."


"Meclis'te çok ilginç bir koalisyon oluştuğunu ibretle izliyoruz. Dün AK Parti'ye saldıran...