02 / 05 / 2024

kapanan yollar

kapanan yollar

Kapanan yollar ifraz edilebilir mi? Sorunuzun yanıtı ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında kapanan yollar ile ilgili yer alan hükümler için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Anadolu Yakasında ikinci metro çalışmaları 18 ay sürecek!

Aralıksız süren Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çalışmalar sırasında sürücülere kapatılan yollar yerine kullanılabilecek alternatif güzergâh önerileri sunuluyor...

Depremden sonra hangi yollar kapalı? Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman KGM kapalı yollar haritası

Depremden sonra hangi yollar kapalı sorusu merakla sorulmaktadır. Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki deprem sonrası kapanan yollar araştırılıyor. İşte detaylar!

Ordu'da yol yatırımları hız kesmiyor!

Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında heyelan nedeniyle kapanan yollar açılıyor. Kar temizleme çalışmaları ve yağmur suları nedeniyle bozulan yollar onarılıyor.

İzmir'de kapanan yollar ulaşıma açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı bilgiye göre, Kemalpaşa, Bayındır, Bergama, Kınık, Menemen, Karaburun ilçelerinin yüksek kesimlerinde dün akşam başlayan kar yağışı, bazı mahalle yollarında ulaşımı etkiledi.

Derince yolları asfaltlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köy yollarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Elden geçirilen yollar altyapı malzemeleri yenilenerek, yeniden yapılıyor. Derince’nin Omurlar ve Sofular köyleri arasındaki yolda sıcak asfalt çalışması yapıldı...

Antalya'da köy yolları ilk kez sıcak asfaltla buluştu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Menderes Türel’in talimatıyla Serik İlçesi’ne bağlı Kayaburnu, Karıncalı, Çanakçı, Berendi, Zırlan, Büyüş ve de Yanköy mahalleleri grup yolları sıcak asfaltla kapladı.

Serik köy yolları asfaltlandı!

Büyükşehir ekipleri, Başkan Menderes Türel ’in talimatıyla Serik İlçesi ’ne bağlı Kayaburnu, Karıncalı, Çanakçı, Berendi, Zırlan, Büyüş ve Yanköy mahalleleri grup yolları sıcak asfaltla kapladı

Aşırı Yağış Kocaeli'deki köy yollarına zarar verdi!

Sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, ilimizdeki birçok köy yolunu adeta çökertti. Köylerden işine veya işinden köyüne ulaşmak isteyen vatandaşlar yolların yağmur nedeniyle kullanılamaz hale gelmesinden dolayı zor anlar yaşadılar.

Türk Hava Yolları Trabzonspor'a sponsor oldu!

Trabzonspor, uzun yıllardır resmi sponsoru olan Türk Hava Yolları ile yapılan görüşme sonucu bir yıl boyunca Avrupa kupalarında oynayacağı maçlarda Türk Hava Yolları logolu forma ile sahaya çıkacak.

EMBARQ Türkiye, Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Geliştirme Çalıştay'ı düzenledi!

EMBARQ Türkiye Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, “ İstanbul’da Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Kılavuzu Projesi ” kapsamında Vizyon Geliştirme Çalıştayı ' nı 15 Eyül 2014 tarihinde düzenledi...

Karşıyaka Belediyesi görme engelli yollarını yeniliyor!

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi projelere devam ediyor. Belediye ilçe genelindeki, hissedilebilir görme engelli yollarını yenilemek ve sayılarını artırmak için çalışma başlattı.

Gördes yolları asfaltlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. Manisa Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Gördes ilçesine bağlı mahalle yollarında asfalt, onarım, satih kaplama ve yama çalışmaları başlattı.

1945 yılında İstanbul yollarının onarılması için 200 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1945 yılında İstanbul sokaklarının uzunluğu bin 600 kilometreymiş. Bu yolların onarılması 2. Dünya Savaşı öncesinde 40 milyon liraya mal olacakken, harp sonrası onarım için gerekli olan para 200 milyon liraymış.

Başiskele köy yolları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylere ulaşım sağlayan grup köy yollarında yenileme çalışması yapıyor. Bu kapsamda Yuvacık baraj yolu olarak bilinen grup yolunda da asfaltlama çalışması yapıldı.

kapanan yollar Haberi

kapanan yollar

Kapanan yollar ifraz edilebilir mi?

Kapanan yollar ve imar adası ortasında kalan yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilemiyor. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre, ayrıca, bu yollar komşu parsellere tevhit edilemiyor, veya ayrı bir parsel olarak değerlendirilip uygulama yapılamıyor.


Konu ile ilgili hükümler, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında 22. maddede şu şekilde ele alınıyor;


Kapanan yollar

Madde 22 – 

(Değişik fıkra:RG-1/6/2013-28664) İmar planı kararı nedeniyle mahreç aldığı yolu kapanan ve imar adası ortasında kalan yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilemez. Bu alanda yola cephesi olmayan parsellere imar yoluna cephe sağlayacak şekilde arazi düzenlemesi yapılmadığı veya 20 nci maddeye göre uygulama yapılmadığı takdirde kapanan yollar, ifraz edilemez, komşu parsellere tevhit edilemez, veya ayrı bir parsel olarak değerlendirilip uygulama yapılamaz, yapı ruhsatı düzenlenemez. Sorumluluk ilgili...