19 / 05 / 2024

Kapatılan üniversitelerin taşınmazları

Kapatılan üniversitelerin taşınmazları

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının tüm taşınmazlarının YÖK tarafından bu kurumların öğrencilerinin nakledildiği üniversitelere geçici tahsis edilmesine Maliye Bakanlığınca karar verildiği bildirildi.

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

Bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar mecliste!

İmar planında kamusal kullanım için tahsis edildiği halde bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sinpaş GYO'nun Marmaris'teki taşınmazları Kızılbük GYO'ya devrediliyor!

Sinpaş GYO'nun Muğla İli, Marmaris İlçesi'ndeki taşınmazlarının yeni kurulacak Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye devredilmesine karar verildi ve bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvurusu onaylandı.

Ankara'da şehir hastaneleri nedeniyle kapatılan hastaneler TBMM'de!

Ankara'da açılan ve açılması planlanan şehir hastaneleri nedeniyle kapatılan hastaneler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Maraş’taki taşınmazlar için envanter çıkarılıyor!

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

Kapatılan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Kapatılan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin arazisinin nasıl değerlendirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 10 yılda kamulaştırılan taşınmazlar ve acele kamulaştırmalar TBMM'de!

Son 10 yılda kamulaştırılan taşınmazlar ve acele kamulaştırmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar Barışı kapsamındaki Hazine taşınmazlarının satışına başlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İmar Barışı kapsamındaki Hazine taşınmazlarının satışına başlanacağını açıkladı.

Kapatılan askeri okulların arazilerinin imara açılacağı iddiası mecliste!

Kapatılan askeri okulların arazilerinin imara açılacağı iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM'de!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Hamzaçebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

KHK ile kapatılan üniversiteler mecliste!

KHK ile kapatılan üniversiteler ve üniversitelerin öğrencilerine ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal kapatılan üniversite sayısını sordu..

Kamu taşınmazlarının turizme tahsisinde yeni düzenleme!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. İşte kamu taşınmazlarının turizme tahsisinde yapılan yeni düzenlemeler..

Kapatılan üniversitelerin taşınmazları Haberi

Kapatılan üniversitelerin taşınmazları

YÖK Genel Kurulunun 28 Temmuz'daki toplantısında, KHK ile kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin yerleştirileceği üniversiteler belirlenerek 15 üniversitenin öğrencileri aynı ildeki devlet veya vakıf üniversitesine yerleştirildi.  


Kanuni Üniversitesi öğretime başlamadığı için bu kapsamda bir işlem yapılmazken, kapatılan üniversite öğrencilerinin YÖK tarafından yapılan yerleştirme dışında, diğer devlet veya vakıf üniversitelerine yatay geçiş yapma imkanına da sahip olduğu açıklandı. 


Faaliyetine son verilen 5 üniversiteye ait yerleşke, bina, derslik, laboratuvar, sosyal tesislerin bulunduğu tüm taşınmazlar Hazineye devredildi ve bunlara ilişkin kararın Maliye Bakanlığınca alınacağı belirtildi.


- Üniversitelerde mekan sıkıntısı yaşanmayacak


YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre, Maliye Bakanlığı, kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının tüm taşınmazlarının YÖK tarafından bu kuruluşların öğrencilerinin nakledildiği üniversitelere geçici tahsis edilmesine karar verildiğini ilgili üniversitelere bir yazı ile bildirdi.


Bu kararın üniversiteler ve öğrenciler açısından olumlu...