28 / 04 / 2024

Karaağaç Bektaşi Dergahı parseli

Karaağaç Bektaşi Dergahı parseli

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Sütlüce'de Karaağaç Bektaşi Dergahı'nın üzerinde bulunduğu parsele yönelik imar değişikliklerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Uşak Merkez Karaağaç kura çekilişi ne zaman? TOKİ Uşak kura sonuçları 4 Ağustos 2022!

Uşak Merkez Karaağaç kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı ve TOKİ Uşak kura sonuçları 4 Ağustos 2022 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Uşak projesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Isparta Karaağaç Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Isparta Karaağaç Millet Bahçesi için ihale yapıldı. Isparta Karaağaç Millet Bahçesi'nin ihalesi 6 Ağustos 2021 Cuma günü gerçekleştirildi.

TOKİ Uşak Karaağaç 729 konut ihalesi bugün!

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 10:00'da yapılacak.

TOKİ Iğdır Karaağaç 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!​​​​​​​

TOKİ Iğdır Karaağaç 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Iğdır Karaağaç 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Iğdır Karaağaç 2019  kura çekilişi ne zaman? TOKİ Iğdır Karaağaç 2019  başvuru şartları neler? İşte TOKİ Iğdır Karaağaç 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla​...

TOKİ Karaağaç orta gelir başvuruları 25 Şubat'ta başlıyor!

TOKİ Ankara Mamak Altıağaç Karaağaç projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi 25 Şubat 2019 tarihinde başlıyor.

TOKİ Mamak Karaağaç'ta sözleşme dönemi başlıyor!

 Ankara Mamak Altıağaç Karaağaç TOKİ için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor. Projede 443 adet konut bulunuyor.

TOKİ Mamak Karaağaç 1. Etap başvuruları bugün sona eriyor! 

Kura çekilişi 20 Şubat 2018 tarihinde yapılacak olan TOKİ Mamak Karaağaç 1. Etap başvuruları bugün sona eriyor.

Ankara Mamak Karaağaç TOKİ başvuruları başladı!

TOKİ Ankara Mamak Altıağaç Karaağaç 1. Etap 1. Bölge  ve 2. Bölge projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM'de!

Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde izinsiz olarak ağaç kesimi yapıldığı ve villa inşa edildiği iddiaları hakkında CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yazılı soru önergesi hazırladı..

Firmalar Ordu'ya otel açmak için yarışa girdi!

Türkiye'nin yeşil ili Ordu turizm atağına başladı. Uluslararası firmalar, Karadeniz'in gözde ili Ordu'ya otel açmak için neredeyse birbiriyle yarışa girdi.

Ece Erken, Serkan Uçar’a haciz işlemi başlattı!

Ece Erken, oğlunun 4 bin lira olan nafakasını aylardır ödemeyen eski eşi Serkan Uçar’a haciz işlemi başlatılması için dava açtığını açıkladı.

Hatay Karaağaç Sosyal Marketi açıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Arsuz Kent Konseyi işbirliğiyle hayata geçirdiği Karaağaç Sosyal Marketi açılış törenine katıldı.

Ankapark'a yabancı işletmeciler talip!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankapark'a, temapark işletmesini iyi bilen Çinliler ve Katarlıların talip olduğunu bildirdi.

Karaağaç Bektaşi Dergahı parseli Haberi

Karaağaç Bektaşi Dergahı parseli


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Sütlüce'de Karaağaç Bektaşi Dergahı'nın üzerinde bulunduğu parsele yönelik imar değişikliklerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal önergesinde "Bilindiği Üzere İstanbul Sütlüce’de 3257 ada, 1 ve 2 parselde bulunan ve tarihsel geçmişi II. Beyazıt dönemine dayanan Karaağaç Dergâhı, İstanbul’daki dergâhlar içerisinde en kıdemlisidir. Tekke-i Aliye unvanını taşıyan Karaağaç Dergâhında, Hacı Bektaş Dergâhından atanan postnişin oturur ve diğer dergâhlara postnişinleri görevlendirir. Ayrıca bu dergâh, Kültür ve Turizm Bakanlığının İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 02.05.2007 tarih ve 1015 sayılı kararıyla kültür varlığı olarak tescil edilmiştir."dedi.


2004 yılında, söz konusu parsellerin, adı geçen dergâhın varlığı hiç dikkate alınmadan sosyal tesis, ticaret ve katlı otopark alanı ilan...