28 / 04 / 2024

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM'de!

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM'de!

Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde izinsiz olarak ağaç kesimi yapıldığı ve villa inşa edildiği iddiaları hakkında CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yazılı soru önergesi hazırladı..



Ilgaz Dağı Milli Parkı nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM de!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde izinsiz olarak ağaç kesimi yapıldığı ve villa inşa edildiği iddialarını meclis gündemine taşıdı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan Tanrıkulu sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nin 572 milyon liraya inşası sürerken, yüzlerce ağacın kestirilip dev bir villa yapıldığı haberleri basına yansımıştır." dedi.


Önergesinde "Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın Mülayim Dere mevkiinde yapılan villa inşaatı için orman bölgesi olan alanda yüzlerce çam ağacının kesildiği ve konu ile ilgili izin alınmadığına yönelik iddialar ile ilgili haberler basına yansımıştır." şeklinde açıklamalarda bulunan Tanrıkulu bu bağlamda 6 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları


1. Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın Mülayim Dere mevkiinde yapılan villa inşaatı için orman bölgesi olan alanda yüzlerce çam ağacının kesildiği ve konu ile ilgili izin alınmadığı iddiaları doğru mudur?


2. İddialar doğru ise, orman bölgesi olan alanda yüzlerce çam ağacının izinsiz kesilmesi akabinde, İlgaz Dağı Milli Parkı'nın Mülayim Dere mevkiinde yapımı devam eden villa inşaatı durdurulacak mıdır?


3. Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın Mülayim Dere mevkiinde villa inşaatı sebebiyle orman bölgesi olan alanda kesilen yüzlerce çam ağacının tekrar dikimi sağlanacak mıdır? Konu ile ilgili olarak Orman ve Suişleri Bakanlığı açıklama yapacak mıdır?


4. 2002-2017 yılları arasında yıllar bazında 26 Ocak tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre inşaat gerekçesiyle toplam kaç ağaç kesilmiştir? Kesilen ağaçlardan izne tabi olmayanlar ile ilgili olarak kaçının tekrar dikimi sağlanmıştır?


5. 2002-2017 yılları arasında yıllar bazında 26 Ocak tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam yeşil alan haritası nasıldır?


6. 2002-2017 yılları arasında yıllar bazında 26 Ocak tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre inşaat gerekçesiyle kesilen ağaçların yerlerine inşa edilenler nelerdir?






Geri Dön