27 / 04 / 2024

Ankara'da 95 bin konut projesi inşa edildi!

Ankara'da 95 bin konut projesi inşa edildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya yaptıkları ve yapacakları yatırımları anlattı. Erdoğan, Ankara'da 95 bin konut projesi inşa edildiğini söyledi..



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen partisinin mitinginde Ankaralılara hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, eğitimde, Ankara'da 15 bin yeni derslik yaptıklarını belirten Erdoğan, yükseköğretim öğrencileri için 10 bin 731 kişi kapasiteli yurt binalarını faaliyete geçirdiklerini, birkaç yıla kadar 13 bin 800 kişi kapasiteli yeni yurt binaları açacaklarını söyledi. 

Ankara'nın 303 bin üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan bir eğitim şehri olduğunu ifade eden Erdoğan, son 16 yılda 12 yeni üniversite kurarak Ankara'nın bu özelliğini güçlendirdiklerini söyledi. Erdoğan, üniversitelerdeki araştırma laboratuvarlarını destekleyerek Ankara'yı aynı zamanda önemli bir bilim şehri haline getireceklerini belirtti.

Ankara da 95 bin konut projesi inşa edildi!

- Ankara'da 95 bin konut projesi

Erdoğan, Ankara'da 95 bin konut projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. Erdoğan, "2002 yılına kadar Ankara'da 466 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Biz buna 16 yılda 534 kilometre daha bölünmüş yol ekleyerek toplamda bin kilometreye ulaştırdık. Ankara-Niğde otoyolunun yapımı devam ediyor. 3 yıla kadar o da tamamlanıyor. Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu projemiz için önümüzdeki yıl adımlar adımları atıyoruz. 2020 yılına kadar da tamamlamayı hedefliyoruz. Ankara-Sivrihisar otoyolu projemiz ise 2023 yılında hizmete girecek." diye konuştu. 

- "Bilkent Şehir Hastanesi birkaç ayda tamamlanacak"

Sağlıkta 32'si hastaneden oluşan 137 sağlık tesisini Ankara'ya kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, yatırım bedeli 5 milyar 110 milyon lira olan 14 sağlık tesisinin inşasının da devam ettiğini belirtti.

Şehir hastanelerinin Ankara'ya sağlıkta sınıf atlatacağını kaydeden Erdoğan, toplam maliyeti 3 milyar lirayı aşan 3 bin 704 yataklı Bilkent ve 3 bin 577 yataklı Etlik Şehir Hastanelerinin yapımının devam ettiğini söyledi.

Bilkent Şehir Hastanesinin açılışını, yetişmediği için bugün yapamadıklarını belirten Erdoğan, birkaç ay içinde yapım çalışmalarının biteceğini açıkladı. 

Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesini de önümüzdeki yıl hizmete açacaklarını bildirdi.  

Türkiye'yi son 16 yılda hızlı trenle tanıştırdıklarını aktaran Erdoğan, diğer yatırımları şöyle sıraladı:

"Ankara'yı Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'la birleştirdik. Yapımı devam eden yeni hızlı tren hatlarıyla, Ankara'yı ülkemizin doğusu, batısı, güneyi, kuzeyiyle de birleştireceğiz. Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir yüksek hızlı tren projemizin yapımı sürüyor. Ankara-Afyonkarahisar-Uşak yüksek hızlı tren hattını 2019 yılı Eylül ayında, Uşak-Manisa-İzmir hattını ise 2020 yılında hizmete açıyoruz. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hattını da önümüzdeki yıl hizmete sunuyoruz. Böylece ülkemizin dört bir yanına demir ağlarla bağlanan Ankara, hızlı tren hatları kalbi olacak."

Ankara'ya yüksek hızlı tren garını da kazandırdıklarını hatırlatan Erdoğan, Başkentray, Kızılay, Çayyolu, Batıkent, Sincan, Tandoğan, Keçiören metrolarını yaptıklarına işaret eden Erdoğan, AKM-Gar-Kızılay metro uzantısının yapımını başlattıklarını, 3 yıla kadar bunun tamamlanacağını söyledi.

Erdoğan, Keçiören-Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hattının projesinin tamamlandığını, yatırım programına alınacağını bildirerek, Kuyubaşı-Gar-Kızılay hattında güzergah çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ankarayı ve Metro hatlarını uzatacaklarını açıklayan Erdoğan şunları kaydetti: 

"Aşti-ODTÜ arasındaki 5 kilometrelik batı hattı, Dikimevi-Doğu Çevreyolu arasında 10 kilometrelik doğu hattı ile Ankaray'ı 15 kilometre uzatacağız. Gar ile Ovacık arasında 12 kilometrelik, Gar ile Kuyubaşı arasındaki 13 kilometrelik iki ayrı metro hattı kuruyoruz.

Kurtuluş mücadelemizin başkenti Ankara, son 16 yılda savuna sanayinin de başkenti, kalbi konumuna geldi. Dünyanın en büyük 100 sanayi firması arasında bulunan 3 firmamız da başkentimizdedir. 2016 yılında yıllık 6 milyar doları aşan üretim gücüne ve 2 milyar dolar ihracat kapasitesine ulaşan savunma sanayimizin yüzde 80'i  Ankara  merkezlidir."

- "Tesisin ihalesi yapıldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 yıllık dönemde özgün tasarım ve ileri teknolojiyle savunma sanayisinde Türkiye'yi küresel bir oyuncu haline getireceklerini vurgulayarak, "Kahramankazan'da 723 hektarlık alana Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuruyoruz. Dünyanın sayılı uzay ve havacılık bölgelerinden biri olacak bu tesisin ihalesi yapıldı, yıl sonuna kadar inşaatına başlanıyor." diye konuştu.

Erdoğan, Ankara'ya kurulan 4 yeni organize sanayi bölgesiyle, organize sanayi bölgesi sayısını 12'ye ulaştırdıklarını bildirerek, Başkentte 82 Ar-Ge merkezi, 20 tasarım merkezi kurduklarını belirtti.

Başkente uzay sistemleri entegrasyon ve test merkezini kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin artık kendi uydusunu yaptığını hatırlattı.

- Ankara'ya 55 bin kişilik yeni stadyum

Ankara'ya 55 bin kişilik yeni stadyum yapılacağını açıklayan Erdoğan, "Bir cumhurbaşkanı adayı diyor ki 'Ne stadyumu ya, bunların hepsini ben yıkarım.' diyor. Mevcut 19 Mayıs Stadı'nın yerine uluslararası standartlara uygun, dünya çapındaki şampiyonaların final karşılaşmalarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte bir stadı da Ankara'ya kazandırıyoruz. Tüm sosyal ve sportif donatılarıyla, 6 bin araçlık otoparkıyla, yeşil alanlarıyla bu stat, Başkente yakışır bir eser olacaktır." diye konuştu. 

Ankaragücü futbol takımına başarılar dileyen ve yeni stadın Ankaragücü'nün şampiyonluk karşılaşmalarına ev sahipliği yapmasını temenni eden Erdoğan, amatör spor kulüpleri için de Anıttepe'de, Gazi Mahallesi'nde, Mamak'ta ve tenis kulübü içinde yeni tesisler inşa ettiklerini açıkladı.

- Ankara'ya fuar alanı

Erdoğan, "Ankara'nın uzun zamandır beklediği fuar alanını Akyurt'ta yapıyoruz. İhalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşasına başlanıyor ve bir yılda tamamlanacak." diye konuştu.
 


Geri Dön