27 / 04 / 2024

TOKİ Ankara'da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

TOKİ Ankara'da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

TOKİ başkent Ankara'da inşasına başladığı 100 bin 87 konutun 91 bin 594'ünü tamamladı. Ayrıca kent genelinde 7 hastane, 191 okul, 59 cami, 5 kütüphane, 7 öğrenci yurdu, 22 spor salonu ve 38 kamu kurumu da inşa edildi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara'da da sosyal konuttan kamu binalarına, okullardan hastanelere kadar birçok projenin inşaatına aralıksız devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TOKİ, piyasa koşullarında konut alması zor olan dar ve orta gelirli vatandaşları, uzun vadeli düşük taksitlerle ev sahibi yapıyor.

Ankara'da bugüne kadar 316 şantiyede 100 bin 87 konutun inşasına başlayan TOKİ, bunlardan 91 bin 594'ünü tamamlayarak anahtar teslimlerini gerçekleştirdi. 

TOKİ Ankara da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

44 BİN 474 KONUTLUK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ YAPTI 

Ek olarak başkentte kentsel dönüşüm projeleriyle, çarpık kentleşme sonucunda yaşanması imkansız hale gelen bölgeleri yaşanabilir çevrelere dönüştürmeye devam eden TOKİ, inşa ettiği konutlarla vatandaşları hem güvenli yapılara kavuşturuyor hem de yeşil alanları, çocuk parklarıyla sağlıklı yaşam alanları yaratıyor. 

Ankara'da büyük boyutlarda kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeye devam eden Başkanlık, Kuzey Ankara, Altındağ, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Çankaya, Kızılcahamam ve Kalecik ilçelerinde 29 farklı proje kapsamında 44 bin 474 konutluk kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdi. 

TOKİ ayrıca Türkiye genelinde sürdürülen 50 bin ve 100 bin sosyal konut kampanyaları kapsamında Ankara'da toplam 7 bin 685 konutun inşasını hız kesmeden sürdürüyor. Yatay mimari anlayışıyla inşa edilen konutlarla, mahalle kültürü de yaşatılacak.

TOKİ Ankara da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

BAŞKENTTE 8 MİLLET BAHÇESİNİN YAPIMI SÜRÜYOR 

TOKİ, kenti daha yeşil hale getirmek için AKM, İmrahor Vadisi 1. Etap, Kahramankazan, Kızılcahamam, Akyurt, Çubuk, Cebeci ve Sincan millet bahçelerinin inşaatına devam ediyor. 

Konut üretimine ek olarak kullanım ömrünü tamamlamış kamu binalarını yenileyen TOKİ, birçok kurum için hizmet binasının yapımını üstleniyor. 

Çalışmalar dahilinde bugüne kadar  Ankara  Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksekokulu, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı Akyurt Eğitim ve Sosyal Tesisleri, Devlet Arşivleri Başkanlığının da içinde olduğu 38 kamu hizmet binası ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüs binalarının inşaatı tamamlandı.

Ankara'da  TOKİ  tarafından 7 hastane, 59 cami, 5 kütüphane, 191 okul, 7 öğrenci yurdu, 22 spor salonu inşa edilirken, 65 ticaret merkezi, 85 ofis ve 275 dükkanın inşaatı tamamlandı. 
 

TOKİ'den İstanbul’da 201 bin liraya konut fırsatı!


Geri Dön